Με τη «σφραγίδα» του CAS η Μίλαν μένει εκτός Europa League για τη σεζόν 2019-20. Το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης επικύρωσε ουσιαστικά τη συμφωνία που είχαν κάνει οι «ροσονέρι» με την UEFA, αποδεχόμενοι τον ετήσιο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω παραβίασης του Financial Fair-Play.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είχε επιβάλλει και πέρυσι ανάλογη ποινή στον ιταλικό σύλλογο, ο οποίος όμως τότε είχε προσφύγει στο CAS και είχε καταφέρει να ακυρώσει την τιμωρία της. Αυτή τη φορά, όμως η Μίλαν αναγκάστηκε να αποδεχθεί την ποινή της UEFA, ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αλλάξει την οικονομική πολιτική της και να μειώσει τα έξοδά της, καθώς μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, η ζημίες της υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποβολή της Μίλαν, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση του καμπιονάτο, έχει -θετικές- συνέπειες για δύο άλλες ιταλικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, η έκτη της κατάταξης Ρόμα μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League, μαζί με την κυπελλούχο Λάτσιο, ενώ η Τορίνο κερδίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα μπει στα προκριματικά του Europa League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης