Μετά από 104 ημέρες η κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, το Champions League, επιστρέφει στη δράση! Ήταν 2 Νοεμβρίου, όταν η «αυλαία» στη φάση των ομίλων έπεσε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, λόγω του… χειμερινού Μουντιάλ στο Κατάρ.

Δύο μήνες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που «έστεψε» τον Λιονέλ Μέσι, η ευρωπαϊκή ελίτ βρίσκει ξανά το Champions League με μία πολύ αμφίρροπη φάση των «16» και μια σύγκρουση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν (COSMOTE SPORT 2 HD). Αυτό το ζευγάρι αποτελεί «επανάληψη» του τελικού της σεζόν 2019-20, με το τρόπαιο να καταλήγει στα… χέρια των Βαυαρών (1-0).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είναι η μία από τις δύο αυριανές αναμετρήσεις, με το άλλο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο στο Μιλάνο, ανάμεσα σε Μίλαν και Τότεναμ (COSMOTE SPORT 3 HD), ενώ ακολουθούν οι αγώνες της Τετάρτης (15/2) Μπριζ-Μπενφίκα και Ντόρτμουντ-Τσέλσι.

Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη σεζόν, η οποία διακόπηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, η… χειμερία νάρκη του UCL διήρκεσε περισσότερο από τρεις μήνες. Είναι ένα διάστημα που θα δείξει εάν τα φαβορί έχουν χάσει το ρυθμό τους και θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια του ευρωπαϊκού «ταξιδιού» τους.

Οι… αμφιβολίες της Παρί Σεν Ζερμέν και ο προβληματισμός της Μπάγερν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος θα το φανταζόταν ότι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είχε ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων αήττητη και «φουσκωμένη» με βεβαιότητες, θα ήταν αντιμέτωπη με τόσες αμφιβολίες πριν αγωνιστεί με την Μπάγερν Μονάχου (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που κέρδισε η Αργεντινή του Μέσι άφησε το… στίγμα του στα σώματα πολλών παικτών, αφού οι τραυματισμοί έχουν συσσωρευτεί και το ξεκίνημα των Παριζιάνων στο 2023 δεν ήταν καλό (τέσσερις ήττες από την 1η Ιανουαρίου σε όλες τις διοργανώσεις), σε βαθμό που να δημιουργηθεί πίεση στον σύλλογο ιδιοκτησίας Κατάρ, που ονειρεύεται την ευρωπαϊκή κορυφή για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η περίφημη τριπλέτα “MNM” δεν είναι στα καλύτερά της: Ο Μέσι απουσίασε το Σάββατο λόγω τραυματισμού, ο Νεϊμάρ ταλαιπωρήθηκε από τον αστράγαλο από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Κιλιάν Μπαπέ μόλις επέστρεψε από τραυματισμό και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα με την Μπάγερν.

Και οι τρεις προπονήθηκαν σήμερα (13/2) το πρωί, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Παριζιάνων και επιβεβαιώνοντας τη δυσπιστία των Βαυαρών, ιδιαίτερα σχετικά με την περίπτωση του Εμπαπέ, πρώτου σκόρερ της εφετινής διοργάνωσης (7 γκολ) μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Όμως, μετά την κλήρωση στις 7 Νοεμβρίου, η Μπάγερν έχει περάσει ένα κάπως… ταραχώδες τρίμηνο, με τραυματισμούς, μια άσχημη «εκκίνηση» στις αρχές του 2023 και μια διαμάχη με τον Μάνουελ Νόιερ.

Από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League (έξι νίκες και 18-2 τα γκολ), η Μπάγερν «έχασε» τέσσερις βασικούς παίκτες.

Ο Σάντιο Μανέ τραυματίστηκε στη δεξιά περόνη στις αρχές Νοεμβρίου και απουσίασε από το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σενεγάλη. Θα επιστρέψει στις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα.

«Θύμα» περικαρδίτιδας, μετά από Covid-19 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έπεσε ο Μαροκινός Νουσαΐρ Μαζραουί, ο οποίος επανήλθε σταδιακά τις τελευταίες ημέρες.

Από την άλλη, ο Μάνουελ Νόιερ και ο Λούκας Ερναντέζ δεν θα εμφανιστούν ξανά αυτή τη σεζόν. Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι ενώ έκανε σκι στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ ο Γάλλος διεθνής και «βάση» της άμυνας των Βαυαρών έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατο στο Κατάρ.

Για να αντισταθμίσει αυτές τις απουσίες, η Μπάγερν απέκτησε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τον Ολλανδό αμυντικό, Ντάλεϊ Μπλιντ (σ.σ. ελεύθερος μετά τη λήξη του συμβολαίου του στον Άγιαξ), αλλά κυρίως τον Ελβετό διεθνή τερματοφύλακα Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ) και τον Πορτογάλο αμυντικό Ζοάο Κανσέλο (σ.σ. δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι με οψιόν αγοράς).

Η επιστροφή του Κόντε στη… μέτρηση ισορροπίας δυνάμεων

Επίσης, είναι -δίχως άλλο- πρόκληση η μέτρηση της ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ της Μίλαν, που «αναρρώνει» μετά από μια σειρά κακών εμφανίσεων, και της Τότεναμ (22:00, COSMOTE SPORT 3 HD), η οποία είναι συνήθως σταθερή, αλλά γνώρισε το Σάββατο τη συντριβή με 4-1 από τη Λέστερ για την Premier League.

Ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης στην αρχή του μήνα, θα βρεθεί ξανά στο ιδιαίτερα γνώριμό του «Σαν Σίρο», καθώς –εκτός των άλλων- ο νυν προπονητής των Λονδρέζων ήταν στον πάγκο της Ίντερ για δύο σεζόν, από το 2019 έως το 2021. Οι ομάδες του κυριάρχησαν στο ντέρμπι του Μιλάνου, με τους «νερατζούρι» να επικρατούν σε τέσσερις από τις πέντε συναντήσεις τους με τους «ροσονέρι» και να σκοράρουν τουλάχιστον δύο φορές σε όλες αυτές τις νίκες.

Το «κλειδί» γι’ αυτές τις επιτυχίες ήταν ο επιθετικός Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε σε όλους αυτούς τους αγώνες. Το αυριανό παιχνίδι είναι αγώνας-πρόκληση και για τον επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, ο οποίος πρόσφατα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου, ξεπερνώντας τα 266 γκολ του Τζίμι Γκριβς.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» στο Champions League:

Μίλαν-Τότεναμ 14/2 – Τότεναμ-Μίλαν 8/3

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου 14/2 – Μπάγερν Μονάχου-Παρί Σεν Ζερμέν 8/3

Μπριζ-Μπενφίκα 15/2 – Μπενφίκα-Μπριζ 7/3

Ντόρτμουντ-Τσέλσι 15/2 – Τσέλσι-Ντόρτμουντ 7/3

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι 22/2 – Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 14/3

Ίντερ-Πόρτο 22/2 – Πόρτο-Ίντερ 14/3

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 23/2 – Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 15/3

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νάπολι 23/2 – Νάπολι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 15/3

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης