Μεγάλη δωρεά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 15:39
Μεγάλη δωρεά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Σε δωρεά φαρμακευτικού υλικού και οχημάτων για τις εργασίες των κούριερ, προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στη μάχη που δίνει εναντίον του κορωνοϊού, προχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο σύλλογος επίσης ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετήσει περαιτέρω αιτήματα του NHS για τη χρήση των εγκαταστάσεων του Ολντ Τράφορντ, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στον εφεδρικό κατάλογο των προσωρινών κέντρων αιμοδοσίας.

«Ένας "στόλος" 16 οχημάτων έχει τεθεί σε αναμονή με διαθέσιμους εθελοντές οδηγούς, έτοιμους να βοηθήσουν τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων».

«Επίσης, η Γιουνάιτεντ δώρισε φαρμακευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα στο Salford Royal, συμπεριλαμβανομένου προστατευτικού εξοπλισμού, ιατρικών προμηθειών και επιδέσμων. Ο σύλλογος ενθαρρύνει το προσωπικό του να προσφερθεί εθελοντικά για το NHS στις τοπικές κοινότητες εν μέσω της πανδημίας. Το προσωπικό θα εξακολουθήσει να πληρώνεται κανονικά εάν η εθελοντική εργασία λάβει χώρα μέσα στις ώρες εργασίας του».

Πιο πριν οι παίκτες της Μάντσεστερ είχαν συμφωνήσει να προσφέρουν το 30% των μισθών τους στα τοπικά νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας, ενώ συνεργάστηκαν και με ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στα χρονικά των «μπέμπηδων», σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δήλωσε «ενθουσιασμένος» που το NHS άρχισε να αναγνωρίζεται, λαμβάνοντας ήδη ο ίδιος τη φροντίδα του το 2018, όταν είχε υποβληθεί σε επέμβαση λόγω αιμορραγίας στον εγκέφαλο.

«Είμαι ευτυχής που αναγνωρίζουμε τώρα τη σημασία του NHS, όπως την έζησα πριν από δύο χρόνια, όταν μου έσωσαν τη ζωή» σχολίασε ο Φέργκιουσον και κατέληξε: «Η ανταπόκριση σε αυτή την πανδημία ήταν υπέροχη και με έκανε υπερήφανο για τον τρόπο με τον οποίο ο σύλλογος και ο βρετανικός λαός συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 16:00