Ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ανακηρύχθηκε κορυφαίος νεαρός παίκτης της σεζόν 2019/2020 στην Premier League.

Ο διεθνής άσος, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλα τα ματς του αγγλικού πρωταθλήματος και πανηγύρισε με την ομάδα του την κατάκτηση του τίτλου, έλαβε την σημαντική αυτή προσωπική διάκριση συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους από τους συναδέλφους του σε ολόκληρη την χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε ο πρώτος παίκτης των «reds» από τότε που ο Στίβεν Τζέραρντ διεκδίκησε το βραβείο (2000/2001) και μόλις ο 5ος από τότε που καθιερώθηκε, με τους Ίαν Ρας (1982-83), Ρόμπι Φάουλερ (1994-95 και 1995-96) και Μάικλ Όουεν (1997-98) να είχαν φτάσει σε ανάλογη διάκριση.

Αναδείχθηκε νικητής μέσα από μια λίστα που περιλάμβανε επίσης τους Τάμι Εϊμπραχαμ, Μέισον Γκρίνγουντ, Μέισον Μάουντ, Μάρκους Ράσφορντ και Μπουκάγιο Σακά.

«Το να είμαι μέρος των ονομάτων που έχω δει εδώ, να είμαι μέρος ενός τόσο εκπληκτικού βραβείου και να μπορώ να το λάβω, είναι μια απίστευτη τιμή για μένα και την οικογένειά μου. Είναι κάτι για το οποίο θα είμαστε πάντα περήφανοι», δήλωσε ο 21χρονος όταν του παρουσιάστηκε το τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ πολύ όλους εκείνους που με ψήφισαν και αποφάσισαν ότι αξίζω αυτό το τρόπαιο. Είναι μεγάλο το ευχαριστώ σε αυτούς. Είναι τεράστια τιμή για μένα να επιτύχω κάτι τέτοιο και κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σημείωσε 4 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ στην κορυφαία κατηγορία, με την Λίβερπουλ να κατακτά τον τίτλο με 99 βαθμούς. Επίσης ο αριθμός των ασίστ του έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για έναν αμυντικό κατά τη διάρκεια μιας σεζόν της Premier League, βελτιώνοντας το δικό του ρεκόρ από την προηγούμενη περίοδο (είχε μία λιγότερη).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης