Καθώς αρχίζει να κατακάθεται σιγά-σιγά η σκόνη μετά την κατάρρευση του πρότζεκτ της European Super League, η προσοχή όλων στην Ιταλία έχει στραφεί στην επόμενη μέρα της Γιουβέντους και πολύ περισσότερο του προέδρου της Αντρέα Ανιέλι.

Οι περσινοί πρωταθλητές Ιταλίας, ήταν ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη της ESL που διαλύθηκε εντός 48 ωρών. Ο Ανιέλι ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters την Τετάρτη (21/04) ότι το πρότζεκτ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αφού και οι έξι ομάδες της Premier League αποσύρθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης (20/04), αφήνοντας τον 45χρονο επιχειρηματία σε πολύ δύσκολη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ανιέλι παραιτήθηκε από την προεδρία του European Club Association την Κυριακή (18/04), μετά την ανακοίνωση της European Super League και κατηγορήθηκε ως «ψεύτης» απ’ τον πρόεδρο της UEFA Αλεκσάντερ Τσέφεριν. Δεν ήταν η μόνη σχέση του Ιταλού μεγαλοπαράγοντα που υπέστη «ζημιά», καθώς αρκετοί από τους άλλους προέδρους της Serie A καταφέρθηκαν εναντίον του.

Ο ιδιοκτήτης του Τορίνο Ουρμπάνο Κάιρο είπε πως: «Όσοι πήγαν στη Super League επιτίθενται στη Serie A και γι’ αυτήν την προδοσία πρέπει να παραιτηθούν και να ντρέπονται». Ο πρόεδρος της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο απ’ την πλευρά του ανέφερε ότι «…πάντα ψήφισα εναντίον του, δεν τον ακολούθησα ποτέ. Τι έκανε σε μια τόσο λεπτή στιγμή; Δεν έχω λόγια. Αν έλεγα αυτό που νομίζω, θα έπρεπε να με λογοκρίνουν όλα τα Μέσα».

Αντίστοιχα και οι φίλαθλοι εξέφρασαν το θυμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στη Ρώμη εμφανίστηκε τοιχογραφία με τον Ανιέλι να μαχαιρώνει ένα ποδόσφαιρο. Ήδη στην Ιταλία έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η όλη αποτυχημένη διαδικασία με την ESL να φέρει άμεσα εξελίξεις και στην προεδρία της Γιουβέντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Gazzetta dello Sport» έκανε λόγο τη Πέμπτη (22/04) για έναν «πλήρως απομονωμένο Ανιέλι εντός κι εκτός Ιταλίας», ενώ έχουν δημοσιευτεί πληροφορίες για πιθανούς διαδόχους του στην προεδρία της «Μεγάλης κυρίας». Με τα ονόματα του Αλεσάντρο Νάσι, αντιπροέδρου της «Exor» η οποία έχει το 63,8% των μετοχών της «Γιούβε», την Εβελίνα Κριστιλίν –πρόσφατα εκλεγμένο μέλος του συμβουλίου της FIFA- και τον Μαρσέλο Λίπι να έχουν βγει στο προσκήνιο.

Η Γιουβέντους μέχρι στιγμής δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για την επικείμενη αποχώρηση του Ανιέλι, ενώ η «Tuttosport» απ’ την πλευρά της έγραψε ότι δεν κινδυνεύει η θέση του.

Στον αντίποδα, η «Corriere dello Sport» είπε ότι «οι σχέσεις του Ανιέλι με τη FIFA και την UEFA, βρίσκονται στο χειρότερο σημείο». Μέσα σ’ όλο αυτό το πολύ δύσκολο διοικητικό περιβάλλον, η Γιουβέντους καλείται να εξισορροπήσει και τα οικονομικά της, καθώς σημείωσε ρεκόρ ζημιών 113,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 και το χρέος της είχε «απογειωθεί» στα 357,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων απ’ την πανδημία του κορωνοϊού.       

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης