«Δεν λύνεται σήμερα το θέμα της ελληνικής κρίσης. Θα πρέπει να δώσουμε μια εντολή και τα προβλήματα θα λυθούν μετά τις διαβουλεύσεις» δήλωσε από το βήμα της Μπούντεσταγκ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί και ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι δυσκολότερο από τα δύο προηγούμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να δείξουμε έναν δρόμο, ο οποίος θα λειτουργήσει. Μπορεί όλοι να λέμε ότι “θα προσφέρουμε βοηθητικά προγράμματα”, όμως το πώς θα καταφέρει να παραμείνει η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, δεν γίνεται χωρίς η Αθήνα να κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν και η θέση μας από το 2010» συνέχισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Σόιμπλε άφησε μομφές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, λέγοντας ότι όσα μέτρα είχαν ληφθεί και η πορεία που είχε ξεκινήσει για την Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες «σταμάτησε, οπισθοχώρησε».

Σχετικά με το χρέος αποδέχτηκε ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ελληνική κρίση, ωστόσο κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε κατά της απομείωσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα ξεκινά η προσπάθεια. Η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει μόνη της και μετά να συνδράμουμε. Πρέπει να βρει πρόσβαση η Ελλάδα στις αγορές. Η οικονομική πολιτική (της Ευρώπης) και οι θεσμοί πρέπει να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσηςΆνγκελα Μέρκελ: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθη
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015, 11:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης