Φρένο στην «ασυλία» των οδηγών περιπολικών και ασθενοφόρων βάζει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά σύμφωνα με απόφαση του.
Σύμφωνα με τη νομολογία που χάραξε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, οι διατάξεις του ΚΟΚ για τις απαγορευτικές πινακίδες και τους φωτεινούς σηματοδότες δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις που μπορούν να μην τηρούν οι οδηγοί των οχημάτων άμεσης ανάγκης, οι οποίοι, άλλωστε, οφείλουν σε κάθε περίπτωση να μη δημιουργούν κίνδυνο για τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς.
Το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή πολίτη που διεκδικούσε αποζημίωση για τις ζημιές στο αυτοκίνητό του, που συγκρούστηκε με περιπολικό της Αστυνομίας, όταν παραβίασε ερυθρό σηματοδότη στην προσπάθειά του να συνοδεύσει ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή σε νοσοκομείο.
Μετά από αυτήν την απόφαση που δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο είναι βέβαιο πως οι οδηγοί των περιπολικών και των ασθενοφόρων θα είναι διπλά προσεκτικοί, γιατί σε περίπτωση τροχαίου θα έχουν την ευθύνη για αποζημίωση των θυμάτων και την κάλυψη των υλικών ζημιών.
.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης