Την ποινικοποίηση της απροφύλακτης επαφής με παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες πρότεινε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι την ευθύνη δεν φέρουν μόνο οι ιερόδουλες, αλλά και οι άνδρες που προτιμούν την απροφύλακτη επαφή κατηγορώντας τους για βαρύτατη αμέλεια.

«Αγνοείς τα πάντα, πηγαίνεις χωρίς προφύλαξη σε χώρους που ξέρεις ότι δεν ελέγχονται και μετά επιστρέφεις στη σταθερή σχέση σου, τη γυναίκα σου και την μολύνεις και αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τ. Κρεμαστινού, 1.600 άνδρες ηλικίας κατά κύριο λόγο 35 έως 45 ετών έχουν τηλεφωνήσει μέχρι στιγμής στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δώδεκα γυναικών που έχουν βρεθεί οροθετικές.

 Η κ. Κρεμαστινού επεσήμανε ότι όσοι έχουν σοβαρή υποψία ότι έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV θα πρέπει, μέσα στις πρώτες 24 με 48 ώρες, να αναζητούν βοήθεια στις μονάδες λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς μπορούν να πάρουν αντιρετροϊκή αγωγή και να περιορίσουν σημαντικά τον κίνδυνο να νοσήσουν στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης