Έως τις 31 Μαΐου θα μπορούν οι πολίτες να προσέρχονται στις εφορίες για να προχωρήσουν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους , μετά τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφασίσει εδώ και μέρες να δώσει και νέα παράταση της προθεσμίας που κανονικά έληγε τη Δευτέρα 30 Απριλίου, προκειμένου να προσέλθουν χιλιάδες ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες στις εφορίες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να μην υπάρξει θέμα ενόψει εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη ρύθμιση, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση είναι:

α) Υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου έως και τις 30/3/2012 στη Δ.Ο.Υ ή στο Τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) Καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης ή εφάπαξ εξόφληση την ημέρα υποβολής της αίτησης.

γ) ο οποίος εκδίδει αιτιολογημένη απόφαση, η οποία αναγράφεται επί της αίτησης ή επισυνάπτεται, ανάλογα με την φορολογική εικόνα και την φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη με βάση σχετικά δικαιολογητικά.

Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων αυτής επέρχεται, όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης