Ότι και να γίνει η αλήθεια είναι πως αυτοί οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχουν «ριζωθεί» στις καρδιές των ελλήνων φιλάθλων και όχι μόνο εκείνων του Ολυμπιακού.
Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα σχόλια της κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από τα κολλημένα μυαλά, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι φιλάθλων που έχουν υγεία και που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό σαν τον ιστορικό και ανεπανάληπτο Άρη του Γκάλη και του Γιαννάκη.
Και είναι αυτό το πάθος, ο τσαμπουκάς και η αυταπάρνηση των παικτών του Ολυμπιακού που προκαλεί αυτόν τον θαυμασμό.
Απόψε ο Θρύλος, ρίχνεται στην τελική μάχη της Ευρωλίγκα για να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.
Όλοι γνωρίζουμε πως η Ρεάλ που είναι η οικοδέσποινα, θα έχει την στήριξη του κόσμου της, ίσως και αυτή των διαιτητών.
Υπάρχει όμως κανείς που να πιστεύει πως ο Ολυμπιακός δεν θα δώσει ότι έχει και δεν έχει για να πάρει το τρόπαιο;
Πως δεν θα βγάλει όλη την Πειραιώτικη ψυχή για να κερδίσει αν χρειάζεται και τους διαιτητές;
Και εν τέλει, υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει πως αυτή η ο μάδα πράγματι είναι η πιο πετυχημένη της τελευταίας 7ετίας;
Με συνεχόμενες παρουσίες στα τελικά, αλλά και δύο διαδοχικές κατακτήσεις;
Γι αυτό  ότι και να γίνει, αυτοί οι παίκτες είναι μάγκες. Είναι επιτυχημένη η μέχρι τώρα παρουσία τους στην Ευρώπη. Αν το πάρουν απλά θα επιβεβαιωθεί και τυπικά, πως πρόκειται για την πιο μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκα από την εποχή της Γιουγκοπλάστικα. Αν όχι, πάλι τα ίδια θα γράφουμε του χρόνου τέτοια εποχή.
Γιατί εκτός από τους παίκτες, υπάρχουν οι Αγγελόπουλοι, που φροντίζουν να κρατούν σ αυτό το επίπεδο, αυτήν την υπερομάδα!

Σπανούλης: «Έχουμε κάνει τη μισή δουλειά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν καταλαβαίνει από… φαβορί κάτι που διαπίστωσε για ακόμη μία φορά την Παρασκευή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον ημιτελικό του Final 4 που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Ο μεγάλος αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης ο οποίος ήταν αυτός που έστειλε στο «καναβάτσο» την «αρκούδα», σε δηλώσεις του για τον τελικό της Κυριακής με την «οικοδέσποινα» Ρεάλ, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του έκανε τη μισή δουλειά απέναντι στους Ρώσους.

Παράλληλα ο Έλληνας διεθνής άσος επισήμανε ότι οι Πειραιώτες πρέπει να βελτιωθούν προκειμένου να… κλέψουν το βαρύτιμο τρόπαιο από τη «βασίλισσα», όπως συνέβη άλλωστε και στον τελικό του 2013, ενω μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι πάνω απ’ την προσωπική του απόδοση μετράει η ποιότητα όλης της ομάδας.
Αναλυτικά όσα είπε ο «V Span»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πού θα κριθεί ο τελικός: «Όποιος είναι πιο ήρεμος και ελέγξει το ρυθμό, θα πάρει το ματς. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει. Πρέπει να τους εμποδίσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιβάλλουμε το δικό μας». 

Για τα αποθεωτικά σχόλια στο πρόσωπό του: «Είναι τιμητικό, αλλά δε διαβάζω. Αντιπροσωπεύω την ομάδα και αυτή είναι πάνω από όλα. Είναι ομαδικό το άθλημα και όταν η ομάδα είναι καλή, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Πάνω απ’ όλα βοηθάω την ομάδα μου». 

Για το ψυχολογικό κομμάτι: «Κάναμε τη μισή δουλειά με την ΤΣΣΚΑ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε γιατί, κακά τα ψέματα, δεν κάναμε καλό παιχνίδι και το πήραμε με την ψυχή. Εμείς έχουμε λίγο λιγότερη πίεση από τη Ρεάλ. Είναι μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και χτίστηκε για να πάρει την Ευρωλίγκα. Εμείς πρέπει να μπούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας». 

Για την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ: «Παίζει πιο σκληρά από άλλα χρόνια, έχουν διορθώσει τα λάθη τους. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας και πρέπει να βασιστούμε σε αυτήν. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες και όποιος το θέλει περισσότερο, θα νικήσει». 

Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας: «Μας βοήθησε η ψυχολογία από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Από ‘κει νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Δεν πρέπει, όμως, να κουκουλώνονται οι κακές εμφανίσεις από τις νίκες». 

Για το τελευταίο τρίποντο με την ΤΣΣΚΑ: «Ήταν ένα δύσκολο σουτ, αλλά ένιωθα ζεστός και σίγουρος για τον εαυτό μου. Τώρα όμως δε σκέφτομαι τα σουτ που έχω βάλει, αλλά είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Πίσω από τον Ολυμπιακό εκπροσωπούμε και όλη την Ελλάδα». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης