Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να κατευθυνθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας μετανάστης άρπαξε ένα μωρό στα χέρια και το σήκωσε ψηλά έτοιμος να το πετάξει​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Λίγο μετά τις 12.00 πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην προβλήτα Ε3, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Ορισμένοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έκλεισαν με σκηνές τον δρόμο στην πύλη Ε3, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ένας οδηγός Ι.Χ. επιχείρησε να περάσει από το σημείο και ένας μετανάστης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν -κίνηση που εξόργισε το συγκεντρωμένο πλήθος. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας μετανάστης άρπαξε ένα μωρό στα χέρια και το σήκωσε ψηλά έτοιμος να το πετάξει.



Στον χώρο βρέθηκε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών για τις καλύτερες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης