Στην περισυλλογή διάφορων μεταλλικών αντικειμένων για ανακύκλωση ψάχνουν διέξοδο στη φτώχεια και την ανεργία και τα υπόλοιπα δεινά της οικονομικής κρίσης μέλη της κοινότητας των Ρομά της Βουλγαρίας.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, αυτό έχει μετατραπεί σε κύρια απασχόλησή τους εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είναι λίγες οι φορές που νεαρά παιδιά χάνουν τη ζωή τους καθώς προσπαθούν να κόψουν τα χάλκινα σύρματα από τις κολώνες ηλεκτρισμού.
Πολλές φορές, η βουλγαρική επιχείρηση ηλεκτρισμού και ο δημόσιος οργανισμός σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν, με κάθε τρόπο, ότι η κλοπή μεταλλικών στοιχείων της υποδομής τους, όχι μόνο έχει ως συνέπεια ζημιές εκατομμυρίων λέβα, αλλά μπορεί να προκαλέσει και σοβαρά ατυχήματα στη βιομηχανία και στις δημόσιες μεταφορές.

Το πρόβλημα επιχείρησε να λύσει με πολυάριθμες αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία η βουλγαρική Βουλή, η οποία ψήφισε, πέρσι, ειδικό νόμο για τον περιορισμό των σημείων εξαγοράς του μεταλλικού σκραπ, παρά τις διαμαρτυρίες των εταιρειών αλλά και των Ρομά, για τους οποίους το μεταλλικό σκραπ είναι κύριο αντικείμενο δραστηριότητας.
Η βουλγαρική αστυνομία την περασμένη Δευτέρα εξάρθρωσε κύκλωμα που είχε κλέψει δύο τόνους σίδερο από εγκαταλειμμένο στρατώνα στην πόλη Σλίβνιτσα, δυτικά της Σόφιας, γεγονός που, όπως σχολιάζουν βουλγαρικά ΜΜΕ, έστρεψε το ενδιαφέρον των δραστών στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, μόλις χθες, στον κόλπο της μικρής πόλης Αχτόπολ, στα νότια παράλια της Μαύρης Θάλασσας, αστυνομικοί εντόπισαν ψαροκάικο με τρία άτομα με μπουκάλες και σύνεργα κατάδυσης, που, όπως είπαν, σκοπό είχαν να βγάλουν στη στεριά την άγκυρα καραβιού, που είχε ναυαγήσει πριν από μερικά χρόνια.
Ο 26χρονος διοργανωτής της θαλάσσιας αυτής «αποστολής» είχε συλληφθεί τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, με την κατηγορία της συλλογής μεταλλικού σκραπ από το βυθό της θάλασσας, γράφει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «24 Ώρες» της Σόφιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης