HELMEPA και Axion Hellas εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο τη μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της αποστολής στα Ψαρά και τη Βολισσό Χίου από 19 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στα γραφεία της HELMEPA.

Το εξαιρετικά πλούσιο τετραήμερο δράσεων ξεκίνησε κανονικά από το νησί των Ψαρών όπου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αποβιβάστηκε την Τετάρτη χωρίς καθυστέρηση η πολυάριθμη ομάδα των εθελοντών με πλωτά μέσα της Axion Hellas. Επιστημονικά στελέχη της HELMEPA συμμετείχαν στην πολιτιστική ομάδα της αποστολής, η οποία περιελάμβανε ακόμη τους ακόλουθους οργανισμούς: WWF, Μαζί για το Παιδί, Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη / Οργανισμός Robert F. Kennedy Human Rights, Ελληνική Αστυνομία – Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, MOPTIL, MANA, Εθνική Λυρική Σκηνή – κουιντέτο πνευστών Φάρος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αμφότερους τους σταθμούς της 6ης αυτής αποστολής της Axion Hellas προσφέρθηκαν όπως πάντα σε κατοίκους κάθε ηλικίας δωρεάν προληπτική και εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, αλλά και ενημερωτικές ομιλίες και σεμινάρια για τις τοπικές κοινότητες και πλήθος πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων στα σχολεία.

Η HELMEPA πήρε μέρος στην εξαιρετική αυτή εθελοντική πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά είχε εκτός της κοινωνικής και περιβαλλοντική διάσταση, με παρουσιάσεις για μικρούς και μεγάλους σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον και το πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών με πλαστικά, εκπαιδευτικά παιχνίδια και πειράματα για μαθητές όλων των ηλικιών και συντονισμό δύο εθελοντικών καθαρισμών ακτών, στις παραλίες Κατσούνι (Ψαρά) και Βακελώνα (Χίος). 

Ευχαριστούμε θερμά την Axion Hellas και όλους τους συμμετέχοντες οργανισμούς και εθελοντές για την άψογη συνεργασία και το πνεύμα αλληλοβοήθειας και ομαδικότητας που χαρακτήρισε την αποστολή από την αρχή ως το τέλος της, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που “αγκάλιασαν” τις δράσεις στα σχολεία καθώς και το Δήμο Ψαρών και τη Δημοτική Ενότητα Αμανής για τη φιλοξενία και τη δεξίωση των μελών της αποστολής μετά το τέλος των δράσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης