Μαρινάκης Vs ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

Μαρινάκης Vs ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 13:44
Έντονη πολιτική κόντρα ξέσπασε στο μεγάλο λιμάνι με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου και με επίκεντρο την τοπική πάλη εξουσίας μεταξύ του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη από τη μία και του πολιτικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.

Έντονη πολιτική κόντρα ξέσπασε στο μεγάλο λιμάνι με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου και με επίκεντρο την τοπική πάλη εξουσίαςΣφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε πως δεν μπορεί να βλέπει την πατρίδα του να την ξεπουλάνε και να την έχουν δεσμεύσει για τα επόμενα 100 χρόνια. Μίλησε για το μονοπώλιο της Cosco στο λιμάνι με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Κυριακής, που -όπως τόνισε- ούτε στη χούντα δεν γίνονταν αυτά, αλλά και για το πρωτάθλημα που χάθηκε πέρυσι με ευθύνη του ίδιου του Ολυμπιακού.

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε αμέσως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του δημάρχου στον Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, ανεβάζοντας τους τόνους.

Τον κατηγόρησε πως χρησιμοποιεί τη μόνη γλώσσα που ξέρει, δηλαδή χυδαίους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, ενώ τον αποκάλεσε «υπόδικο».

Ο  κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ως  πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, στην ομιλία του τόνισε:

«Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχηθώ για το 2019 να έχουμε υγεία και με το καλό οι στόχοι μας να πραγματοποιηθούν. O χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και πλέον συμπληρώνονται σχεδόν πέντε χρόνια θητείας της Δημοτικής μας Αρχής. Πιστέψτε με, νιώθω πως είναι σαν χθες που φτιάξαμε το ψηφοδέλτιό μας και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον Πειραιά μας. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε ό,τι μπορούσαμε, χωρίς κανένα όφελος και καμιά δεύτερη σκέψη. Σήμερα μου έστειλαν ένα βίντεο, το οποίο δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο να το προβάλουμε. Πρόκειται για ένα πραγματικά χαρακτηριστικό βίντεο, άκρως χιουμοριστικό, που έχει να κάνει με τους κυβερνώντες κι αυτά που λέγανε πριν τις εκλογές, όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά, όπου τελικώς έπραξαν τα ακριβώς αντίθετα.

»Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος όταν είχε έρθει προεκλογικά στον Πειραιά την ημέρα που μίλησε και η κα Δούρου και ο τότε υποψήφιος δήμαρχος κ. Δρίτσας, φώναζε σαν σύγχρονος λαοπλάνος στον πειραϊκό λαό να μην παραδοθεί ο δήμος σε επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί δήθεν ο συνδυασμός μας ήθελε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και καλούσε τους δημότες να αντισταθούν.

»Μετά από λίγο καιρό, η ιστορία έδειξε ότι εμείς παραμείναμε αμετακίνητοι στη θέση που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή. Η θέση μας ήταν εξ αρχής ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι σε έναν μόνο επενδυτή, αυτό που τελικά έγινε, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει το μονοπώλιο της Cosco στον Πειραιά. Εμείς, λοιπόν, μείναμε πιστοί στις απόψεις μας, αντίθετα ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του υπέγραψαν φαρδιά πλατιά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και μάλιστα σε έναν μόνο ενδιαφερόμενο. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά πανηγύριζαν δημόσια κιόλας για το γεγονός ότι και σ’ αυτήν την περίπτωση φάνηκαν ανακόλουθοι και είπαν ψέματα στους Έλληνες.

»Βεβαίως, καλό είναι να υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα, αλλά δυστυχώς το σημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι καθαρά πολιτικό κι αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Το τι έχει συμβεί τα τελευταία 4,5 χρόνια στην Ελλάδα πρέπει να το καταλάβουμε σε όλη του την έκταση, γιατί διαφορετικά κι εμείς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δηλαδή, δεν μπορούμε να αναρωτιόμαστε κάθε φορά που υπάρχει μια κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, γιατί άραγε μας το κάνουν αυτό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς οι ίδιοι έχουμε ευθύνη έναντι του εαυτού μας, γιατί εμείς τους δώσαμε τη δύναμη να το πράξουν. Επίσης, εκείνο που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο κόσμος δεν έχει κουράγιο να αντισταθεί, έχει χάσει την ελπίδα του και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ λυπηρό.

»Θα πρέπει λοιπόν από εδώ, από τον Πειραιά, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την πατρίδα μας να βουλιάζει, εξαιτίας συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα για τα επόμενα 100 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν χάσει ξεκάθαρα την κοινωνική πλειοψηφία και παρ' όλα αυτά δεσμεύουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, σε κάτι το οποίο δεν έχει γυρισμό. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα γεγονός που πρέπει, αν μη τι άλλο, να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει.

»Ας κάνουμε, λοιπόν, έστω και μια μικρή αντίσταση, για να το δουν όλοι στη χώρα μας σαν ένα παράδειγμα. Είναι απαράδεκτο να τους αφήνουμε να αλωνίζουν και να κάνουν όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Είναι ψεύτες, είναι άνθρωποι που δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι πατριωτισμού. Βλέπετε τώρα τι γίνεται, πώς ξεπουλάνε την πατρίδα μας και δεν είναι μόνο αυτό, είναι θρασύτατοι και δεν το κρύβουν κιόλας. 

»Αυτό, όμως, στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι τι κάνουμε εμείς. Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου πως, όταν κάτι είναι δίκαιο, οφείλουμε να το φωνάζουμε λίγο πιο δυνατά. Μπορεί αυτό να μας δημιουργεί ενίοτε προβλήματα κι εμένα γνωρίζετε πολύ καλά ότι προσωπικά μου έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Η δικαίωση όμως έρχεται πάντα και υπό αυτές τις συνθήκες είναι ακόμη πιο γλυκιά. 

»Γι' αυτό είναι ανάγκη να αντιληφθούμε πως αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει ούτε επί χούντας στην Ελλάδα. Είδατε την Κυριακή τι έγινε στο συλλαλητήριο. Τι να πεις, όταν βλέπεις αυτές τις εικόνες με τα παιδάκια να υποφέρουν από τα δακρυγόνα και αντί αυτοί που κυβερνούν να ζητήσουν ένα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, κάθονται και τον κοροϊδεύουν. Αλλά από τη στιγμή που εμείς δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή, είναι σαφές ότι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Αυτή είναι η γνώμη μου και την εκφράζω ελεύθερα.

»Εμείς προσπαθήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για την πόλη μας. Ξέρετε πως εγώ προσέφερα και θα συνεχίσω να προσφέρω με προσωπικές μου δαπάνες, χωρίς να υπάρχει 
κανένα επιχειρηματικό συμφέρον. Μοναδικό μου κίνητρο ήταν και είναι η αγάπη μου για την πόλη μας. Κάθε μέρα που κινούμαι μέσα στον Πειραιά και βλέπω κάτι το οποίο είναι στραβό, παίρνω άμεσα πρωτοβουλία για να διορθωθεί. Θεωρώ, εξάλλου, την πόλη μας σπίτι μου. Σήμερα είχαμε πριν από δύο ώρες την πίτα μας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είπα, λοιπόν, στους ανθρώπους της ομάδας ότι το 2018 ήταν δική μας ευθύνη που χάσαμε το πρωτάθλημα. Ούτε η κυβέρνηση φταίει που είναι εναντίον μας, ούτε η Ομοσπονδία, ούτε οι αντίπαλοί μας. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και να τους κερδίζουμε όλους. 

»Και σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό μας, μπορούμε να λέμε ανοικτά ότι έχουμε αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα και εμπόδια κατά καιρούς, αλλά έχουμε καταφέρει να αφήσουμε πίσω μας ένα κατά κοινή ομολογία σημαντικό έργο. Αυτοί οι κύριοι που έρχονται εδώ και μιλάνε για εμάς τι έχουν κάνει; Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, τι έχει κάνει για την πόλη; Δηλαδή, αυτοί έρχονται εδώ σαν πολιτικοί κοπρίτες να πουν τι; Ποιες ακριβώς είναι οι περγαμηνές και η παρακαταθήκη τους; Για σκεφτείτε το. Εμείς ό,τι και να πούμε έχουμε παραγάγει έργο. Και στην επαγγελματική μας δραστηριότητα και στον Ολυμπιακό και στον Πειραιά μας, αλλά και στο κοινωνικό πεδίο. Χάρη στις ενέργειές μας σιτίζονται τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα, έχουμε βελτιώσει σημαντικά το αστικό περιβάλλον της πόλης μας με παρεμβάσεις στο πράσινο και στις προσόψεις των παλαιών κτηρίων, με παιδικές χαρές, πλατείες και δενδροφυτεύσεις. Έχουμε φτιάξει χώρους άθλησης και κατασκηνώσεις για τα παιδιά μας κι έχουμε καθιερώσει τον Πειραιά ως σημείο αναφοράς στο κομμάτι του πολιτισμού. Ρωτάω και πάλι λοιπόν: Αυτοί οι κύριοι τι έχουν κάνει; Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά καμιά φορά όλα αυτά που ακούμε είναι απολύτως εκτός λογικής. Και καλό είναι σας λέω, να μην ασχολούμαστε μαζί τους, το θέμα είναι να κάνουμε κι εμείς κάτι παραπάνω, γιατί αυτό είναι το μεράκι μας για την πόλη μας, αλλά και η υποχρέωσή μας έναντι των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν.

»Όσον αφορά τον ''Πειραιά Νικητή'', θεωρώ ότι εν όψει των εκλογών θα δώσουμε έναν τίμιο αγώνα και θα βγούμε νικητές. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να κάνουμε και δυο τρία πράγματα παραπάνω, για να είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για την πόλη μας και να αποτελέσουμε ένα παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη χώρα. Όπως είπε και ο Γιάννης Μώραλης, πιστεύω ότι αυτήν την προσπάθεια θα την αγκαλιάσουν κι άλλοι ενεργοί πολίτες, γιατί έχουν δει τι έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας καλέσω να σταθούμε στο πλευρό των δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, που προέρχονται από τα σπλάχνα του ''Πειραιά Νικητή''. Τη Σταυρούλα Αντωνάκου και τον Σταύρο Βοϊδονικόλα, οι οποίοι είναι δεδομένο ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας.

»Είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος για τον συνδυασμό και τον Πειραιά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρέξουμε ή δεν πρέπει να είμαστε πιο δυναμικοί και εργατικοί από την προηγούμενη φορά. Εγώ θα είμαι εδώ με όλες μου τις δυνάμεις, θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε με μια πανηγυρική νίκη. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το 2019».

Απάντηση Μπελαβίλα στις δηλώσεις Μαρινάκη

Από το γραφείο Τύπου του Νίκου Μπελαβίλα, υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης «ξέφυγε». Μέσα στον πανικό του αναγκάστηκε να εξέλθει από το χρυσοποίκιλτο ασφαλές περιβάλλον του και να κάνει για πρώτη φορά πολιτική ομιλία! Διάλεξε ως χώρο το προσωπικό του φέουδο, την εκδήλωση (Τρίτη 22/1) του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Έτσι λοιπόν, εκτός άλλων ωραίων, ο υπόδικος αυτός εφοπλιστής επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ύβρεων διερωτώμενος: «Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα τι έχει κάνει για την πόλη; Δηλαδή αυτοί έρχονται εδώ σαν πολιτικοί κοπρίτες να πουν τι;». Λογικό. Χρησιμοποίησε τη γλώσσα που γνωρίζει. Και τη βαθιά του άγνοια για την πόλη. Τόσο ο ίδιος όσο και ο επισκέπτης στον Πειραιά, δήμαρχος, δεν γνωρίζουν τη δράση μας τόσα χρόνια, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις ως «Λιμανιού της Αγωνίας» και των Πειραιωτών, που βρισκόμαστε σε κοινά μετερίζια από το 1999.

Για την πανεπιστημιακή ιδιότητα του Νίκου Μπελαβίλα και τις δεκάδες μελέτες του και παρεμβάσεις για τον Πειραιά, είναι επίσης λογικό να έχει άγνοια. Δεν περιμέναμε να έχει επιστημονικές γνώσεις, ούτε να τις αναζητά.

Άλλωστε, ο ουρανοκατέβατος ολιγάρχης, μόλις το 2014, ανακάλυψε την… πόλη και την αυτοδιοίκηση και αποφάσισε ότι θέλει να την κάνει «σπίτι του», όπως ομολογεί ή και χωράφι του, ακόμα καλύτερα, προσφέροντας λίγες ελεημοσύνες. Οι πραγματικοί ευεργέτες, και υπήρξαν πολλοί, δεν επεδίωξαν ποτέ να έχουν λόγο στη διοίκηση της πόλης ή να πάρουν κάτι απ’ αυτήν. Είναι φανερό ότι ο υβριστής ολιγάρχης και ο εκλεκτός του απερχόμενος δήμαρχος επιδιώκουν να υψώσουν στον Πειραιά σημαία ευκαιρίας, όπως αυτές που έχει στα καράβια του ο… πατριώτης κ. Μαρινάκης.

Όμως, οι Πειραιώτες, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν αυτόν τον κατήφορο. Η μάχη για να περάσει ξανά η πόλη στους Πειραιώτες άρχισε και θα είναι νικηφόρα.

Με πληροφορίες από portcity.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 13:53


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα