Το τεράστιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, ιδιαιτέρως δε στα νησιά, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με ακόμη ένα περιστατικό, αυτή τη φορά στη Τζιά.
Η παραθερίστρια Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου έζησε μια απίστευτη περιπέτεια, καθώς όπως η ίδια καταγγέλλει με ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, χρειάστηκε να μεταβεί στο κέντρο υγείας του νησιού μεσάνυχτα, διασχίζοντας μάλιστα τους κακοτράχαλους δρόμους του νησιού λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα της.
Το κέντρο υγείας, ήταν κλειστό! Καλοκαιριάτικα. Με φουλ τουριστική κίνηση!
Τι έγινε στην προσπάθειά της να βρει έναν γιατρό; Διαβάστε και θα καταλάβετε τα χάλια του ελληνικού συστήματος υγείας. Αν και θα έπρεπε το παρακάτω κείμενο να διαβαστεί πρωτίστως  από τους αρμόδιους:

«Βρισκόμουν στη Τζιά και φιλοξενούσα τη μητέρα μου η οποία εμφάνισε ξαφνικά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Βλέποντας πως χειροτερεύει η κατάσταση της και αφού της είχα δώσει τα απαραίτητα φάρμακα για ανάλογες περιπτώσεις, αναγκάστηκα να την μεταφέρω στις 12μμ στο Κέντρο Υγείας του νησιού που βρίσκεται στη Χώρα. Φτάνοντας εκεί το βρίσκω κλειστό. Κανένα σημείωμα, κανένα τηλέφωνο για έκτακτη ανάγκη. Ρωτάω κάποιους περαστικούς αν έχει μεταφερθεί κάπου αλλού και μου λένε να πάρω στο ….22200. Καλώ σ αυτό το τηλέφωνο και έχει τηλεφωνητή με ηχογραφημένο μήνυμα και παραπέμπει για έκτακτη ανάγκη σε ένα κινητό τηλέφωνο. Καλώ σ αυτό το τηλέφωνο και δεν απαντά. Η μητέρα μου να κάνει συνεχώς εμετούς και να πονάει. Κάλεσα πέντε φορές και στην έκτη απάντησε κάποιος ενοχλημένα. 
-Τι θέλετε, μου λέει. -Έχω φέρει ασθενή και το Κέντρο Υγείας είναι κλειστό. 
-Και τι θέλετε να σας κάνω; 
-Είστε ο γιατρός; Ναι.
-Απλά να κάνετε τη δουλειά σας, του απαντώ. 
Εχω την μητέρα μου με έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και κάνει συνεχώς εμετούς.
-Έτσι είναι κυρία μου η γαστρεντερίτιδα δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να εκτονωθεί. 
-“Είστε σίγουρα γιατρός; “
Μια ένεση κύριε και λίγη ενυδάτωση. 
-Καλά φέρτε την ασθενή. 
-Είμαστε απ έξω. 
Μετά από μισή ώρα και αφού ξαναχτυπάω την πόρτα ανοίγει ένα άτομο ΑΜΕΑ (με έντονα κινητικά προβλήματα) που είχε να πλυθεί τουλάχιστον 3 μήνες και που έμενε μέσα στο δημόσιο κτήριο. -Είστε ο γιατρός, ρωτάει έντρομη η μητέρα μου. 
-Ναι, πηγαίνετε μέσα σ εκείνο το σκοτεινό δωμάτιο και ανάψτε το φως. 
Η συνέχεια είναι πως είπα στο “γιατρό” τι ένεση να της κάνει. Την ένεση δεν μπορούσε να την κάνει και την κάρφωσε στη κυριολεξία. Του ζήτησα να κάνει κάτι για την ενυδάτωση της και μου είπε να πίνει “νεράκι “. -Κάνει συνεχώς εμετούς και έχει αφυδατωθεί. 
-Δεν βάζουμε ορό. 
Σε όλη τη διάρκεια της “εξέτασης” εκτός της απίστευτης μπόχας λόγω απλυσιάς, ρευόταν συνεχώς. 
Με λίγα λόγια, “δεν έχω λόγια”.
Αυτά δεν μου τα περιέγραψαν, τα έζησα στη Τζιά στις 5 Αυγούστου 2018, σε φουλ σεζόν του νησιού, με ένα τραγικό οδικό δίκτυο που κάθε καλοκαίρι υπάρχουν αρκετά τροχαία, εκτός των άλλων εκτάκτων περιστατικών. 
Μετά από τις υπηρεσίες υγείας που δεχτήκαμε τον ρώτησα τι ειδικότητα έχει και πως λέγεται. 
-Γενικός γιατρός μου λέει και λέγε με Λευτέρη.
-Το ονοματεπώνυμο σας κύριε, δεν ήρθα για γνωριμία εδώ.
Σκέτη λύπηση.
Φυσικά σήμερα με το πρώτο καράβι όπου φύγει, φύγει. 
Ζούμε από τύχη, τέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης