Ειδική επιχείρηση σχεδίασε το Λιμεναρχείο Πειραιώς υπό τη νέα διοίκησή του για την απάντληση πετρελαίων κι άλλων πετρελαιοειδών από εγκαταλελειμμένο πλοίο στον κόλπο του Περάματος. Στη συνέχεια οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν στη ρυμούλκησή του για την επισκευή των υφιστάμενων βλαβών. Το πλοίο ήταν κινούμενη «περιβαλλοντική βόμβα» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, βρισκόταν επί πέντε μήνες σε μια άκρως ακατάλληλη θέση στο λιμανάκι των αλιέων Περάματος, δίπλα στο πορθμείο Πέραμα-Σαλαμίνα και κοντά σε δύο κατασχεμένα δεξαμενόπλοια. Ήταν προσδεδεμένο με φθαρμένους και καμένους κάβους και εκτεθειμένο σε δυτικούς ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρχε ο κίνδυνος το σκάφος να αποκοπεί και να παρασυρθεί ακυβέρνητο, έχοντας στις δεξαμενές του 760 m3 μαζούτ και μείγματα πετρελαίου, όλα απαντλημένα από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Με κατάλληλο σχεδιασμό του Κεντρικού Λιμεναρχείου και με άμεσες ενέργειες του λιμενάρχη, εκτελώντας την παραγγελία της Εισαγγελίας Πειραιά, απαντλήθηκε και αποδόθηκε όλη η ποσότητα σε συγκεκριμένες και ειδικευμένες εγκαταστάσεις, με τη συμμετοχή των αρμόδιων τελωνειακών αρχών.

Σήμερα το εν λόγω πλοίο απομακρύνθηκε και οδηγήθηκε σε επισκευαστική μονάδα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, κενό φορτίου, προς περιοδική συντήρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης