Μια μεγάλη διάκριση κέρδισε η Ζάκυνθος και η γαστρονομία της στις 20 Οκτωβρίου  2018, καθώς βραβεύτηκε το εστιατόριο «Ευκάλυπτος»  ως το καλύτερο εστιατόριο ξενοδοχείου της Ευρώπης (“Best European Hotel – Restaurant 2018”), στα πλαίσια του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO. 
 
Το βραβείο παρελήφθη από τους δημιουργούς του εστιατορίου, την κυρία Μαρία Λούγαρη και τον κύριο Αντώνη Νικολουδάκη, σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών στο πλαίσιο του σημαντικού ετήσιου συνεδρίου που τίμησε την Αθήνα. Τη διοργάνωση ανέλαβε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Acropolis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά χαιρέτισε στην έναρξη του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO και παρέλαβε δύο βραβεία για το έργο της Ελλάδας στην προώθηση του τουρισμού και γαστρονομίας στη Ευρώπη. 
Παράλληλα η κυρία Κουντουρά συνεχάρη τον κύριο Κωνσταντίνο Μουζάκη, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του CEUCO, και όλη την Οργανωτική επιτροπή για τη συμβολή τους στην εξασφάλιση της διοργάνωσης του 16ου συνεδρίου στην Ελλάδα, και τόνισε τη σπουδαιότητα η Ελλάδα να έχει ισχυρή εκπροσώπηση σε τέτοιους θεσμούς.
 

Η μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, φιλοξένησε 400 συνέδρους από 16 χώρες, και διεξήχθη 19 με 21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο ΜέγαροΑΘηνών.19 επιχειρήσεις βραβεύτηκαν συνολικά και ο «Ευκάλυπτος» ήταν η μοναδική που τιμήθηκε στην κατηγορία «εστιατόριο ξενοδοχείου», και επάξια αντιπροσώπευσε τη Ζάκυνθο.

«Νιώθουμε πολύ περήφανοι που το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του εστιατορίου αναγνωρίστηκε εκ νέου η δουλειά μας μέσα από αυτό το βραβείο και μάλιστα από κορυφαίους επαγγελματίες της ευρωπαϊκής γαστρονομίας και οινολογίας», δήλωσε η κ. Μαρία Λούγαρη αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου. 
«Αυτή η βράβευση μάς δείχνει ότι ήταν σωστή η απόφασή μας να αποτελέσουμε το πρώτο εστιατόριο παραδοσιακής αλλά και δημιουργικής ζακυνθινής κουζίνας. 
Ταυτόχρονα μας δημιουργεί μια παραπάνω ευθύνη να εκπροσωπήσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την εξαίρετη γαστρονομία της Ζακύνθου, η οποία βασίζεται στα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ζακυνθινής γης αλλά και στον πλούτο των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας.
Ήδη το 2018 εμπλουτίσαμε τον κατάλογό μας με νέες συνταγές και υλικά του τόπου μας, όπως αμπελοφάσουλα, τριφτάδες, νεροκρέμμυδο, και στηρίξαμε περισσότερους τοπικούς προμηθευτές, πάντα με σεβασμόστη Ζακυνθινή γη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Ευκάλυπτος» είναι το βραδινό εστιατόριο του ξενοδοχείου Castelli Hotel που βρίσκεται στην ήσυχη και καταπράσινη τοποθεσία Άγιος Σώστης, πέντε λεπτά από το κέντρο του Λαγανά. Πρόκειται για το μόνο εστιατόριο της Ζακύνθου αφιερωμένο αποκλειστικά στις τοπικές συνταγές και τα εμβληματικά προϊόντα του νησιού. Διακρίνεται για το ρομαντικό του χαρακτήρα, ενώ έχει πάρει το όνομά του από τον γηραιότερο ευκάλυπτο της Ζακύνθου. Εδώ αναβιώνουν τα παραδοσιακά πιάτα της Ζακύνθου είτε στην αυθεντική τους εκδοχή είτε δοσμένα με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό, farmtotable, παντρεμένα με κρασιά αποκλειστικά από τον πλούσιο ζακυνθινό αμπελώνα. 
Στον «Ευκάλυπτο» χρησιμοποιούνται κατά κόρον τα εμβληματικά προϊόντα της Ζακύνθου στις παρασκευές των πιάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πάντρεμα των γεύσεων του εστιατορίου κατά αποκλειστικότητα με τα εξαίρετα κρασιά της Ζακύνθου μέσα από ειδικό μενού «food and winepairing».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης