Ο λαός μίλησε και έδειξε πόσο έβλαψε τη χώρα το μνημόνιο. Οι ψηφοφόροι έδειξαν το δρόμο στους πολιτικούς ότι κανένας δεν είναι δεδομένος και πως τα χρόνια που τα media “ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο λαός είδε με πόσο βίαιο τρόπο μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις και με πόση άνεση μιλούσαν οι πολιτικοί μας για το πετσόκομα των αποδοχών των πολιτών. Η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας μίλησε στους συμπατριώτες της πριν από λίγους μήνες ότι θα “παγώσουν” οι συντάξεις για δύο χρόνια και την έπιασαν τα κλάματα. Εδώ, ο κ. Κουτρουμάνης, έβγαινε κάθε λίγο και λιγάκι στις τηλεοράσεις και με περίσσιο θράσος ανακοίνωνε ότι για τρίτη και τέταρτη φορά θα μειώνονταν οι συντάξεις και το επικουρικό και δεν κοκκίνιζε από ντροπή. Νόμιζε ότι οι ψηφοφόροι θα επιβράβευαν αυτόν και όσοι έλεγαν τα ίδια…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι σοκ για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που τώρα πρέπει να …βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Να διαχειριστούν τη πολιτική κατάσταση αυτή τη δύσκολη στιγμή και η χώρα να πλεύσει το επόμενο διάστημα σε ήρεμα νερά.

Σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να καταβληθούν συντάξεις και αυτό θα είναι το πρώτο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει το νέο πολιτικό σύστημα όπως διαμορφώθηκε από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Ο ναυτιλιακός κόσμος και γενικά η ακτή Μιαούλη αναμένουν με αγωνία το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει καθώς και αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις Σαμαρά και Βενιζέλου για την επανίδρυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενός υπουργείου που θα βοηθήσει τα μέγιστα για ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα πρέπει να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη στον χώρο της ναυτιλίας, ενός χώρου που μαζί με τον τουρισμό πάντα βγάζουν ασπροπρόσωπη την πατρίδα μας. Η επόμενη ημέρα για τον ναυτιλιακό χώρο θα είναι ενδιαφέρουσα…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης