Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  οι δύο μουσικές παραστάσεις  με θέμα: «τα αποτυπώματα του Ρεμπέτικου στις γειτονιές του Πειραιά», που διοργανώθηκαν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Μαρτίου. Ο  όμορφος χώρος του αίθριου της Δημοτικής Πινακοθήκης αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει – και τις δύο ημέρες – όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου.  

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε μήνυμα του, τόνισε, ότι η εκδήλωση για το ρεμπέτικο τραγούδι στις γειτονιές του Πειραιά θα επαναληφθεί  το καλοκαίρι, στο Βεάκειο Θέατρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο βραδιές θα μείνουν αξέχαστες στο κοινό που παρακολούθησε τις παραστάσεις, γιατί ζωντάνεψαν με ξεχωριστό τρόπο την ιστορία κάθε γωνιάς του Πειραιά, μέσα από τη βιωματική αφήγηση που εκφράζουν τα ρεμπέτικα τραγούδια, που   γράφτηκαν για κάθε μια απ’  αυτές, με αυθεντικές εκτελέσεις των ίδιων των δημιουργών, αλλά και ζωντανή μουσική από το δεξιοτέχνη του μπουζουκιού κ. Σπύρο Γκούμα και το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι». 

Χάρις στη δημιουργική σύνθεση του οπτικοακουστικού υλικού με σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα, του λόγου και των τραγουδιών  που έκανε ο κ.  Θανάσης  Βλάχος, η παράσταση  κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που παραβρέθηκε. Όλοι οι μεγάλοι του ρεμπέτικου τραγουδιού Βαμβακάρης, Δελιάς, Μπαγιαντέρας, Μπάτης, Στράτος, Κερομύτης, Παπαϊωάννου κ.ά, «είχαν κάτι να διηγηθούν»  για τον Πειραιά μέσα από τα τραγούδια που ακούστηκαν. 

Οι μουσικοί που συμμετείχαν ήταν: 
Σπύρος Γκούμας: Υπεύθυνος μουσικής οργάνωσης και παρουσίασης  (μπουζούκι – τραγούδι) 
Πολυτίμη Τόλη : τραγούδι
Κώστας Τρυφωνόπουλος: μπουζούκι
Ισίδωρος Πάτερος: κιθάρα 
Φωτεινή Καράμπαμπα : μπαγλαμά
Γιώργος Μακρής:   τραγούδι   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης