Mε μεγάλη όρεξη απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για νέες ιστιοπλοϊκές περιπέτειες ξεκίνησε η προετοιμασία για την «Aegean Regatta 2016», τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Έπειτα από πρόσκληση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη, πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία του αγώνα, παρουσία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα
  • του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού
  • του προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ Λάζαρου Τσαλίκη
  • της δημάρχου Αγίου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και του αντιδημάρχου Λήμνου Nίκου Μοσχάκη
  • του προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Δήμου Λέσβου Μιχάλη Ταμβακέλλη
  • του προέδρου του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νικόλαου Μόλβαλη
  • εκπροσώπων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και των ναυτικών ομίλων: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, N.O. Σάμου, Ι.Ο. Χίου.

Ο κ. Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άρτια διεξαγωγή της περσινής διοργάνωσης της «Aegean Regatta» που πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, συζήτησε με όλους τους φορείς τα δεδομένα για τον εφετινό αγώνα.

Η «Αegean Regatta» θα γίνει από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου. Το λιμάνι εκκίνησης είναι η Μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική και τα σκάφη θα κατευθυνθούν στη Μύρινα της Λήμνου. Επόμενος σταθμός θα είναι ο Άγιος Ευστράτιος, μία καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου, καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα. Θα ακολουθήσει ο Μόλυβος στη Λέσβο. Ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη.
   
Συντονιστής όμιλος της «Aegean Regatta 2016» είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου, και Ι.Ο. Χίου.

Tο πρόγραμμα του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

20-08-2016 (Σάββατο)
Skippers Meeting – Τελετή Έναρξης

21-08-2016 (Κυριακή)
1η Ιστιοδρομία – Πόρτο Καρράς – Μύρινα

22-08-2016 (Δευτέρα)
Ρεπό

23-08-2016 (Τρίτη)
2η Ιστιοδρομία – Μύρινα – Αγ. Ευστράτιος

24-08-2016 (Τετάρτη)
3η Ιστιοδρομία – Αγ. Ευστράτιος – Μήθυμνα

25-08-2016 (Πέμπτη)
Ρεπό

26-08-2016 (Παρασκευή)
4η Ιστιοδρομία – Μήθυμνα – Μυτιλήνη

27-08-2016 (Σάββατο)
Inshore Αγώνες – Τελετή Λήξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης