Ένας Πειραιώτης χαράκτης, ο Νίκος Δεσεκόπουλος, καθηγητής στο 6ο Γυμνάσιο Πειραιά ξεχωρίζει στην καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας με την πρωτότυπη έκθεση του ««Όταν η χαρακτική συναντά τη γλυπτική»
Ο χαράκτης Νίκος Δεσεκόπουλος ξεκίνησε να συνδιαλέγεται με τα τοτεμικά γλυπτά του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη και στην πορεία της συζήτησης μπήκαν και άλλοι επιφανείς δημιουργοί. Τα «πρακτικά» της, ξυλογραφίες και γλυπτά, παρουσιάζονται μαζί σε μια πρωτότυπη έκθεση.
Ο Νίκος Δεσεκόπουλος λέει ότι η συνάντηση με τα έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Γκούσταβ Κλιμτ και ο Γιάννης Μόραλης, άνοιξε νέα μονοπάτια στη δική του εικαστική πορεία: «Καθώς η μυσταγωγία των μορφών συνεχιζόταν μέρα με τη μέρα και έργο με το έργο, ένιωσα την ανάγκη να μην εγκλωβιστώ σε μια συνεχιζόμενη επανάληψη και θέλησα να δοκιμαστώ στη μελέτη και άλλων πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και σημαντικών έργων. Κανένα από τα πρωτότυπα έργα δεν είχε κατά το παρελθόν αποδοθεί μέσα από την τεχνική της ξυλογραφίας και το άσπρο-μαύρο. Ετσι μέχρι σήμερα  “γεννήθηκαν” είκοσι τέσσερα αυθεντικά χαρακτικά, αυτοδύναμες συνθέσεις. Είναι μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταλλάσσεται και συνεχίζεται».

Η έκθεση φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών (Γερμανικού και Μυλλέρου, Μεταξουργείο), με την υποστήριξη της αίθουσας τέχνης «Τεχνοχώρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εγκαίνια γίνονται την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ. 
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου
Πηγή : Το «Βήμα»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης