ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου ανεβαίνει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. 

Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και  πρωταγωνιστούν οι : Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου και Τάνια Παλαιολόγου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για την παράσταση

 Πρόκειται για ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο, βασίζεται σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Οι αφηγήσεις, η μουσική και τα τραγούδια μας μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα.

Τιμή εισιτηρίου 12 € (προπώληση), 16 € στο ταμείο του θεάτρου, 12 € (άνεργοι, φοιτητικά, μαθητικά, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών)

Προπώληση

Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 4ος όροφος)

Δημαρχείο Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 8)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης