Ο Δήμος Καλλιθέας και οι εκδόσεις Φίλντισι προσκαλούν τους φίλους του βιβλίου και όχι μόνο σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Πλουμά, με τίτλο « Η Φωνή της Πεταλούδας-7 Μυθιστορήματα τσέπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση θα γίνει απόψε στις 7.30 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη καλλιθέας, Ανδρομάχης 86Α και Αλκμήνης. Την εκδήλωση, η οποία θα έχει αρκετά δρώμενα θα προλογίσει η κα Ειρήνη Μουστάκη, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας.

                                        

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

      Απόσπασμα  από το διήγημα «Φύλαξέ μου τον τελευταίο χορό»

 

Ο αέρας στο Μπουένος Άιρες, της έλεγε ο Λάμπρος, είναι βαρύς. Σαν το τάνγκο. Πατά καλά στη γη. Κι ας φορά ψηλά τακούνια. Μυρί­ζει καταγώγιο και τσιγάρο σέρτικο βαρύ. Είναι σκοτεινό κι έχει αψιά γεύση, ποτό που καίει τον ουρανίσκο. Είναι ακριβές και πειθαρχημένο. Δεν επιτρέπει αποστάσεις. Τα κορμιά είναι κολλητά. Όπως και τα ρούχα. Φούστες που αγκαλιάζουν την περιφέρεια. Πουκάμισα μαύρα που γίνονται ένα με το στέρνο. Κάλτσα που δένει ψηλά, στη μέση του μηρού. Κι οπωσδήποτε κάτι κόκκινο. Άντρες στο πρόσταγμα, στο άνοιγμα του δρόμου. Γυναίκες που ακολουθούν, ακόμη κι αν χρειαστεί ν’ αναρριχηθούν σαν κισσός πάνω στον άντρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης