Σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, ένωσαν τις δυνάμεις τους, χθες, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και παρουσίασαν για πρώτη φορά, μια ξεχωριστή εορταστική συναυλία, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.

Το κιθαριστικό σύνολο του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά ερμήνευσε ένα μουσικό αφιέρωμα το οποίο ξεκίνησε από τον Μάνο Χατζιδάκι και κατέληξε στον Astor Piazzolla. Στη συνέχεια, η παραδοσιακή μουσική ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά παρουσίασε μουσικά κομμάτια του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Μίκη Θεοδωράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, έκλεισε την εορταστική συναυλία, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα, εδώ, στο Δημοτικό μας Θέατρο προκειμένου να απολαύσουμε μια ξεχωριστή εορταστική συναυλία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, με ελεύθερη είσοδο σε όλους.

Τα παιδιά του Πειραιά με τις υπέροχες φωνές τους και οι μουσικοί με τις μελωδίες τους, μας «μεταφέρουν» στο κλίμα των ημερών, στο κλίμα των Χριστουγέννων. Θέλω να σημειώσω ότι και στο μέλλον θα γίνονται τέτοιου είδους όμορφες εκδηλώσεις.

Επίσης, να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω ότι μικροί και μεγάλοι έχουν κατακλύσει το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα ξεχωριστά».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια εορταστική συνεύρεση του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Είναι μια ιστορική στιγμή που συμπράττουν αυτοί οι τρεις οργανισμοί, ώστε να μας παρουσιάσουν ένα πρωτόγνωρο θέαμα και είμαι πολύ ευτυχής που γίνεται σε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Θα ήθελα να πω, γιατί στον ΟΠΑΝ ανήκει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, πολλά συγχαρητήρια για την δουλειά που γίνεται στους δύο Διευθυντές τον κ. Μαστοράκη και τον κ. Γκόλγκαρη, οι οποίοι πραγματικά με όλες τις δυνάμεις τους έχουν αναγεννήσει και έχουν αναβαθμίσει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρώην Βουλευτής και Δημοτική Σύμβουλος κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Αλιφραγκής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης