Από την Παρασκευή 14 έως την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 θα διαρκέσουν οι εργασίες της πρώτης συνάντησης των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig με τίτλο “Educ-Arts”, που θα γίνουν στον Πειραιά. 
Στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν εταίροι από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες, με συντονιστή Εταίρο την Αειφόρουμ. Οι χώρες που συμμετέχουν (εκτός της Ελλάδας) είναι: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Ρουμανία, Δανία και Κύπρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig “Educ-Arts” στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των ατόμων άνω των 50 που έχουν περιθωριοποιηθεί λόγω ανεργίας, φτώχειας ή συνταξιοδότησης, μέσω της κατάρτισής τους σε τομείς της τέχνης και του πολιτι-σμού. Το κύριο εργαλείο για το σκοπό αυτό θα είναι μια σειρά μαθημάτων κατάρτισης και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στον τομέα του πολιτισμού. Το τελικό προϊόν θα είναι ένα Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης Ενηλίκων για τον Πολιτισμό, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει ευχάριστη εκπαίδευση στους ενηλίκους άνω των 50, βελτιώνοντας παράλληλα την αυτοεκτίμησή τους και εμπλουτίζοντας την πολιτιστική ζωή τους. 
Οι εταίροι θα οργανώσουν μια σειρά από μαθήματα-εργαστήρια κατάρτισης, με βάση το εγχειρίδιο που θα παραχθεί, σχετικά με βασικούς πολιτιστικούς τομείς, όπως: αφήγηση (μύθος και δημιουργία παραμυ-θιού), πλαστικές τέχνες (π.χ. κεραμική, κοσμηματοποιΐα), μουσική, παραδοσιακοί χοροί, τοπική-εθνική κουζίνα κ.ά. Με βάση την Παιδεία και τον Πολιτισμό κάθε χώρας-εταίρου, οι εταίροι θα εντρυφήσουν στις κοινές ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, εμπλουτίζοντας τη ζωή και τις προοπτικές των ηλικιωμένων και των περιθωριοποιημένων πολιτών. 
Με νεώτερες ανακοινώσεις μας θα προσκαλέσουμε τους πολίτες του Πειραιά και των όμορων Δήμων με ηλικία 50+, να πλαισιώσουν τις αντίστοιχες ομάδες που θα δημιουργηθούν (παραμύθι, τοπική-εθνική κουζίνα, κεραμική και κοσμηματοποιΐα, παραδοσιακή μουσική και χορός.
Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (κυρίως τις α-πογευματινές ώρες, 5 έως 8μμ), στο τηλέφωνο 2104134960 ή στα κινητά 6942470701 και 6945605440 και στα μέηλ: aeiforo@gmail.com ή ar.haritonidis@gmail.com. Επίσης στην ιστοσελίδα www.aeiforum.eu

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης