Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Πειραϊκή Αμφικτυονία στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 19.30 θα γίνουν τα εγκαίνια από το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του κ.Σωτήρη Κάκια, Οικονομολόγου με θέμα:
«Πειραιάς – Μια ιστορία σαν παραμύθι. Ο εποικισμός του Πειραιά και η συμβολή των κατοίκων στην ανάπτυξη του κοινωνικού ιστού της πόλης».
Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Πειραιά κ.Βασίλη Μιχαλολιάκου:

«Για μας η Αμφικτυονία είναι ένας θεσμός που σηματοδοτεί την ψυχή του Πειραιά μας. Είναι μια εκδήλωση τιμής και μνήμης σε όλους όσους έφυγαν από τους τόπους τους. Ήρθαν στο εθνικό μας λιμάνι και δημιούργησαν τον νέο Πειραιά, χωρίς ποτέ να ξεχάσουν την καταγωγή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό εξάλλου είναι και η μεγάλη δύναμη, όχι μόνο του Πειραιά, αλά και ολόκλητης της Ελλάδας μιας χώρας που αντιστέκεται και τα καταφέρνει ακόμα και στα δύσκολα.
Η φετινή Αμφικτυονία, η τέταρτη που διοργανώνουμε έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους τους Πειραιώτες, αλλά και ένας θεσμός που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και θα βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Συλλόγους και τους Τοπικούς Φορείς από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας που στήριξαν το όραμά μας και του έδωσαν σάρκα και οστά μέσα από τα έθιμα που μεταφέρουν στις νεότερες γενιές της πόλης μας. Η πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, φιλοξενεί και φέτος τα εκδηλώσεις μας που στόχο έχουν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους πολίτες του Πειραιά αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.» 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης