ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ έναν χώρο μαγικό, στον οποίο  μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στέκι τοξικομανών και όχι μόνο, έγιναν χθες τα εγκαίνια της 3ης ανθοκομικής έκθεσης Πειραιά.

Ο Τινάνειος κήπος, μια πλατεία άγνωστη ακόμη και για τους ίδιους τους Πειραιώτες, απέναντι από την Μητρόπολη της Αγίας Τριάδας, γέμισε από πολύχρωμα λουλούδια και κόσμο.

Στα εγκαίνια που έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, εκτός του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ήταν πολλοί βουλευτές και σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις.(εκτός των αριστερών όπως είπε με παράπονο ο Δήμαρχος. Θα τσαντίζεται και ο Μπελογιάννης από ψηλά είπε χαρακτηριστικά, αφού κι εκείνος με το γαρύφαλλο στο στήθος ήταν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα της έκθεσης είναι: «Στολίζουμε τα μπαλκόνια μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας» και γίνεται σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής.

Εκεί ο καθένας μπορεί να βρει ότι θέλει και σε πραγματικά απίστευτες τιμές.  Γλαστράκια από μισό ευρώ.

Η Ανθοκομική έκθεση στην οποία είναι χορηγός το zouglaport, θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου και αξίζει πραγματικά κανείς να την επισκεφθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 «Χωρίς λουλούδια και παιδιά, ποιά θα είχε ο κόσμος ομορφιά;» Αν μου επιτρέπεται Σεβασμιώτατε, δεν θα υπήρχε κόσμος. Ο πλανήτης Γη θα ήταν νεκρός πλανήτης. Η ίδια η φύση έχει φροντίσει ότι όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και λουλούδι. Τα λουλούδια όχι απλώς ομορφαίνουν τη ζωή μας, μας δίνουν ζωή.
Στην πόλη μας, έχουμε το μικρότερο ποσοστό στο φυτικό πράσινο σε αναλογία ανά κάτοικο, σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, στην Ελλάδα.
Η τσιμεντούπολη της Αθήνας έχει 2,5 τμ πράσινο ανά κάτοικο. Στον Πειραιά, είχαμε 1,4 τμ και τώρα το έχουμε αυξήσει.

Είναι κεντρική μας πολιτική να βελτιώσουμε, να αυξήσουμε το φυτικό μας πράσινο. Το χρωστάμε στον Πειραϊκό λαό και προπαντός στα παιδιά μας. Και το χρωστάει ακόμη περισσότερο ένας Δήμαρχος που είπε η μόνη του φιλοδοξία την ώρα που ο Πειραϊκός λαός τον τίμησε είναι τα εγγόνια του αύριο να λένε: «Αυτό έγινε όταν Δήμαρχος ήταν ο παππούς μας.»

Η Ανθοκομική Έκθεση που την καθιερώσαμε την πρώτη χρονιά της δημαρχιακής μας θητείας, είναι θεσμός. Και αμέσως υιοθετούμε, την πρότασή σας μόνιμος τόπος διοργάνωσης της Ανθοκομικής Έκθεσης,
να είναι ο Τινάνειος Κήπος. Ανάμεσα στη Μητρόπολη μας και στον Πολιούχο μας. Και βεβαίως ένα πάρκο που θα αναβαθμιστεί μαζί με όλο το παραλιακό μέτωπο. Το εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ.
Ενοποίηση του Τινάνειου Κήπου με τη Σωτήρος. Εξωραϊσμός των όψεων των κτιρίων, ομορφιά στη ζωή μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όποιο πρόβλημα υπάρχει. Προπαντός με την ηττοπάθειά μας και την μοιρολατρία μας.

Όχι δεν έχασε η Ελλάδα. Μόλις χθες αν θέλετε, ο Ολυμπιακός έδωσε άλλη μια πρωτιά στην πατρίδα μας, όχι μόνο στον Πειραιά, με Έλληνα προπονητή. Δεν έχουμε ηττηθεί.
Έχουν ανάγκη οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι την Ελλάδα. Κι εμείς συμμαχίες.
Έχουμε κάνει μια μεγάλη συμμαχία Δημοτική Αρχή – Δημοτικό Συμβούλιο, εδώ είναι όλες οι παρατάξεις εκτός της αριστεράς.
Το λέω με παράπονο. Θα τους βλέπει από ψηλά ο Μπελογιάννης και θα θυμώνει. Γιατί και αυτός το κόκκινο γαρύφαλλο είχε. Δεν είχε μόνο σφυροδρέπανο. Και η δύναμη της ειρήνης, το κόκκινο λουλούδι είναι.
Δεν πειράζει. Φαίνεται θέλουν μόνο αριστερό δήμαρχο. Είμαι δήμαρχος όλου του Πειραιά, αλλά όχι αριστερός. Πειράζει;
Είμαστε εδώ όλοι γιατί μας ενώνει ο Πειραιάς και το μέλλον του. Τίποτα δεν είναι ίδιο. Το οικόπεδο του ΙΚΑ είναι πάρκο, του Δηλαβέρη είναι πανέμορφο πάρκο για όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή πάρκο.
Αλλάζει ο Πειραιάς. Να κάνω μια έκκληση σε κάθε Πειραιώτισσα. Να γίνει σύμμαχος στο να ομορφύνουμε την πόλη μας. Να ομορφύνουμε το μπαλκόνι μας, να ομορφύνουμε τη γειτονιά μας, να ομορφύνουμε την πόλη μας. Εδώ υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη φυτών. Όλα από Έλληνες φυτωριούχους. Του χρόνου μπορεί να έχουμε και της υπόλοιπης Ελλάδας. Να την μεγαλώσουμε την Έκθεση. Παραπάνω από 2.000 φυτά, που ευδοκιμούν στην Αττική, 95 περίπτερα, περισσότεροι από σαράντα εκθέτες. Του χρόνου ακόμα καλύτερα. Να φύγει το μήνυμα ότι θα νικήσουμε τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους φυτωριούχους που επιμένουν Ελληνικά, που συμμετέχουν στην ανάδειξη του Πειραιά ως πόλη έλξης για το πράσινο.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο Μεταξά, γιατί είναι χορηγός χιλιάδων δέντρων, θάμνων και φυτών στο δήμο μας.

Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ γιατί κάθε ημέρα τους έχω στην πίεση, τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας, που υπερβαίνουν τον εαυτό τους. Είκοσι εργαζόμενοι για όλο το πράσινο του Πειραιά είναι και ηλικίας πάνω από 60 ετών. Ότι κάνουν, το κάνουν όχι μόνο γιατί πληρώνονται, αλλά και για τα παιδιά τους και κάποιοι και για τα εγγόνια τους.>>

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ, τόνισε μεταξύ άλλων :
<<Ο μεγάλος στοχαστής, ο περίφημος διανοητής Νικολάι Μπερντιάεφ, όταν του ζήτησαν κάποτε να αρθρώσει ένα γλυκύ λόγο, ένα στοργικό λόγο για τη ζωή, έγραψε το αμίμητο: «χωρίς λουλούδια και παιδιά, ποια θα είχε ο κόσμος ομορφιά;»
Βλέποντας λοιπόν αυτά τα ταπεινά άνθη, βλέπουμε σε αυτά την μορφή του Δημιουργού της ζωής, την ομορφιά, τη στοργή, τη γλυκύτητα, την αειθαλή προσφορά αγάπης και κάθε άνθος εξαγγέλλει μια άπειρα μεγάλη αγάπη.

Θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους παράγοντες του τόπου μας, όλους όσους μοχθούν και διακονούν αυτήν την ιστορική πόλη αυτή, την περήφανη περίφημη και μαρτυρική πόλη τον Πειραιά μας. Να τους συγχαρώ γιατί μας δίνουν μια όαση σε αυτήν την καταχνιά της ομίχλης της καθημερινότητας. Μια ψυχική ανάταση βλέπουμε αυτήν την ομορφιά που δεν έχει τιμή και που μπορεί να γαληνέψει λίγο την καρδιά μας και να μας ομορφύνει λίγο τα όνειρά μας, να μας δώσει λίγο χρώμα, σε μια μουντή ζωή που ζούμε καθημερινά και που εμείς τη δημιουργήσαμε έτσι, όχι κάποιος άλλος.

Αισθάνομαι βαθιά χαρά κύριε Δήμαρχε, γιατί είμαι κοντά σας αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι αυτός ο χώρος καθιερώθηκε πλέον έστω και αν το μεγάλο έργο για την πόλη μας, της εταιρείας «Αττικό Μετρό», το επέβαλλε. Αλλά νομίζω ότι εδώ και εκφράζω όλων την κοινή συνισταμένη γνώμη, είναι ένας ιδεατός τόπος για να γιορτάσει ο Πειραιάς την ανθοκομία, την Άνοιξη, την ανανέωση της ζωής.>>

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του:

«Ήθελα από τα βάθη της καρδιά μου αλλά και εκ μέρους του Δ.Σ. και όλων των φυτωριούχων να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, γνωρίζοντας τα αισθήματα του για το πράσινο, για την πράσινη ανάπτυξη, όχι με λόγια αλλά με έργα. Τα έργα του φαίνονται. Αναβαθμίζοντας τις υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά, φτιάχνοντας πλατείες, δρόμους, πρασινάδες και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που για τρίτη συνεχή φορά υπάρχει μια συνέπεια, συνέχεια, συνεργασία. Εμείς σαν Έλληνες ανθοπαραγωγοί, προσπαθούμε αυξάνοντας τη γκάμα, μεγαλώνοντας τις ποικιλίες, την ποιότητα χωρίς να έχουμε καμία βοήθεια, διαχρονικά από την πολιτεία. Δυστυχώς!

Προσπαθούμε χωρίς να έχουμε καμία βοήθεια που αν είχαμε βοήθεια από την πολιτεία διαχρονικά, θα είχαμε δημιουργήσει και στις εξαγωγές βοηθώντας την εθνική οικονομία.

Θα ήθελα να μεταφερθεί από τους εκπροσώπους της πολιτείας, όλοι μαζί να βοηθήσουν την ανθοκομία. Το 85% των ελληνικής παραγωγής φυτών το παράγει ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής. Δυστυχώς δεν έχουμε βοήθεια. Ευτυχώς έχουμε έναν Βασίλη Μιχαλολιάκο που βοηθάει όσο μπορεί και τον ευχαριστούμε, όπως και όλη τη Δημοτική Αρχή. Εμείς πάντα θα συνεχίζουμε με συνέπεια και συνέχεια.»

Ο κ. Μιχαλολιάκος, προσέφερε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον κ. Μεταξά, για την 3η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά.
Στην τελετή των εγκαινίων η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ψυχαγώγησε τους επισκέπτες της έκθεσης.

Παραβρέθηκαν: Οι Βουλευτές κκ Κώστας Κατσαφάδος και Αναστάσιος Νεράντζης. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Περικλής Αλεβίζος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Αττικής και Νήσων κ. Δημήτρης Αρμενάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γιώργος Ζησιμάτος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Ξυπολιάς. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης.
Οι Αντιδήμαρχοι: κ. Αναστάσιος Κάρλες, κα Ευαγγελία Σαρρή, κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, κ. Νικόλαος Αμοργιανός, κ. Ευστάθιος Κωνσταντούζος.
Η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου.
Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Ιωάννης Δανιήλ, Ιωάννης Αγγελόπουλος και Ιωάννης Παππάς. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μαστρονικόλας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Νίκος Βλαχάκος, Γιώργος Βοϊδονικόλας, Χρήστος Βουγιουκλάκης, κα Ζωή Ρούσσου, κα Ευαγγελία Αλεξανδράτου.
Οι Πρόεδροι της Β΄ και Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ε. Ανδριανοπούλου και κ. Θ. Σκορδίλης, αντίστοιχα.
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών «Η Ομόνοια» κ. Θ. Τσόντος, μέλη του Δ.Σ. του Πειραϊκού Συνδέσμου, της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης, Συλλόγων και πολλοί επισκέπτες.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης