Σε εκδήλωση στη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016» μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης.

Ο κ. Βενιάμης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ναυτιλία ως διεθνής δραστηριότητα, πλήρως εκτεθειμένη στο διεθνή ανταγωνισμό, χρειάζεται ένα ενιαίο εφαρμοστέο πλαίσιο κανονιστικών διατάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ ανέφερε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός, αλλά και η ελληνική πολιτεία, ως εκπρόσωποι μιας παραδοσιακής ναυτιλιακής χώρας που σήμερα εκπροσωπεί περίπου το 50% της κοινοτικής ναυτιλίας και το 20% του παγκόσμιου στόλου σε χωρητικότητα, έχει υπάρξει υπέρμαχος του θεσμικού ρόλου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ως του μοναδικού κατάλληλου νομοθετικού οργάνου για τη ναυτιλία.

Πρόσθεσε ότι ο οργανισμός ΙΜΟ (International Maritime Organization) έχει σταθεί αντάξιος των προκλήσεων και έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση Διεθνών Συμβάσεων που πετυχαίνουν τις ζητούμενες ισορροπίες μεταξύ των Κρατών Μελών.

Ο κ. Βενιάμης έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ως προτεραιότητα τη διαμόρφωση μιας ναυτιλιακής πολιτικής που θα επικεντρώνεται στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της κοινοτικής ναυτιλίας και θα λαμβάνει υπόψη τον διεθνή χαρακτήρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης