Με «ανοιχτές αγκάλες» υποδέχθηκαν οι Τούρκοι αρμόδιοι, υψηλά ιστάμενα στελέχη μεγάλων επενδυτικών επιχειρήσεων, Ομίλων και Λιμενικών διαχειριστών, που δίνουν το παρόν στο διήμερο συνέδριο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ξεκίνησε σήμερα για τη χρηματοδότηση των λιμένων. Είκοσι τουρκικά λιμάνια δίνουν δυναμική παρουσία ενώ προβλέπεται μέσα στο διήμερο να εξεταστούν και ζητήματα που αφορούν ιδιωτικοποιήσεις, καθώς η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα ιδιωτικοποιήσεων σχετικών υποδομών.
Στο πλαίσιο των εργασιών επίσης θα εξεταστεί και η στρατηγική της Τουρκίας αναφορικά με τα λιμάνια και τις δυνατότητες ανάπτυξης των logistics, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι μεταξύ των θετικών που προτάσσουν τα τουρκικά λιμάνια είναι και οι άριστες σιδηροδρομικές καλύψεις που αυτά διαθέτουν και βέβαια η υποθαλάσσια σιδηροδρομική σύνδεση της ασιατικής με την ευρωπαϊκή Τουρκία και βέβαια της διασύνδεσης με το διεθνές ευρωπαϊκό δίκτυο.
Να σημειώσουμε ότι το θέμα της χρηματοδότησης των λιμενικών υποδομών βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία εκτελούνται γιγαντιαία από άποψη επενδύσεων προγράμματα για την ανάπτυξη και βελτίωση των λιμενικών τους υποδομών, θέμα που απασχολεί τη συγκεκριμένη Σύνοδο, η οποία αναμένεται να κλείσει αύριο με την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα παρουσιάσουν μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως για τους αναλυτές.
Στο διήμερο όπως προαναφέρθηκε κάνουν την παρουσία τους αισθητή μεγάλες επενδυτικές επιχειρήσεις και από τον τραπεζικό τομέα καθώς και μεγάλα funds.
theseanation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης