Σε πλήρη εξέλιξη έχει ο Όμιλος Βαφειά ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα παγκοσμίως. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την παραλαβή 10 νεότευκτων-eco (οικολογικών) πλοίων. Πρόκειται για εννέα υγραεριοφόρα και ένα φορτηγό. Δυο από τα πλοία μεταφοράς αερίου είναι ice class-παγοθραυστικά κατάλληλα για το βόρειο πέρασμα.
Μετά τις τελευταίες κινήσεις ο Όμιλος ελέγχει στόλο που αποτελείται από 85 συνολικά πλοία διαφόρων τύπων. Υπό ναυπήγηση έχει ακόμη 11 πλοία. Τέσσερα σε γιάρδες της Νοτίου Κορέας και επτά στην Ιαπωνία. Αναμένεται να παραδοθούν μέσα στους επόμενους 24 μήνες.
Τα πλοία που παρελήφθησαν είναι:
– ECO DREAM χωρητικότητας 5000 κυβικών μέτρων τύπου ice class 1B. Ναυπηγημένο στα STX της Κορέας. Χρονοναυλώθηκε σε εταιρεία ρωσικών συμφερόντων. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ABS και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO GREEN χωρητικότητας 5000 κυβικών μέτρων τύπου ice class 1B. Ναυπηγημένο στα STX της Κορέας. Είναι σε μακροχρόνια ναύλωση σε εταιρεία ρωσικών συμφερόντων. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ABS και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO UNIVERSE χωρητικότητας 5000 κυβικών μέτρων. Ναυπηγημένο στην ιαπωνικών συμφερόντων γιάρδα Μurakami . Ναυλώθηκε σε ασιατικών συμφερόντων πετρελαϊκή εταιρεία ευρωπαϊκών συμφερόντων. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ΝΚ και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO ENIGMA χωρητικότητας 5000 κυβικών μέτρων. Ναυπηγημένο στην ιαπωνικών συμφερόντων γιάρδα Μurakami . Ναυλώθηκε σε ασιατικών συμφερόντων πετρελαϊκή εταιρεία ευρωπαϊκών συμφερόντων. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ΝΚ και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO LOYALTY χωρητικότητας 3500 κυβικών ναυπηγημένο στις γιάρδες eco Κitanihon. Ναυλωμένο σε εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου, νορβηγικών συμφερόντων. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ABS και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO ROYALTY χωρητικότητας 3500 κυβικών ναυπηγημένο στις γιάρδες eco Κitanihon. Ναυλωμένο επίσης, σε εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου, νορβηγικών συμφερόντων. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ABS και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO CZAR χωρητικότητας 5000 κ.μ. ναυπηγημένο στα Κitanihon της Ιαπωνίας και ναυλωμένο σε ιαπωνικών συμφερόντων εμπορικό οίκο. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ABS και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO GALAXY χωρητικότητας 7200 κ.μ. ναυπηγημένο στα γυάρδες Κokuyo της Ιαπωνίας yard. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ΝΚ και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO CORSAIR χωρητικότητας 3500 κ.μ. ναυπηγημένο στα Κitanihon της Ιαπωνίας . Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ABS και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.
– ECO WILDFIRE χωρητικότητας 33.000 τόνων φορτηγό πλοίο κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Κanda της Ιαπωνίας ναυλωμένο σε ευρωπαϊκών συμφερόντων εταιρεία. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα ABS και είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης