Οι νέοι κανόνες του DNV GL για την κατάταξη των πλοίων είναι διαθέσιμες στο κοινό από χθες. Μετά από μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη και διαδικασία επανεξέτασης, με τη συμμετοχή 250 εσωτερικών εμπειρογνωμόνων και πάνω από 800 πελατών και ναυτιλιακών φορέων, τίθεται ένα νέο σημείο αναφοράς.
Το αποτέλεσμα της συνδυασμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας των δύο κορυφαίων νηογνωμόνων, είναι οι νέοι κανόνες να είναι σύγχρονοι, εύκολοι, προσανατολισμένοι στη βιομηχανία, αποτελεσματικοί και έτοιμη για το μέλλον.
«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή», λέει ο Remi Eriksen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου DNV GL.
«Μετά από μια τέτοια διεξοδική διαδικασία είναι πολύ συναρπαστικό να ξεκινούν νέοι κανόνες ταξινόμησης. Η εμπλοκή των πελατών μας και των παραγόντων της βιομηχανίας, ήταν συντριπτική. Από τις αρχικές μας συζητήσεις, μέσω της αναθεώρησης και της εξωτερικής ακροαματικής διαδικασίας, έχουμε λάβει ανεκτίμητη συμβολή και είμαστε ευγνώμονες για την εξέταση και τον ενθουσιασμό όλων των ενδιαφερομένων.
Ανυπομονώ να ακολουθήσουν πολλά αναπτυξιακά projects με τη χρήση των νέων κανόνων ταξινόμησης να είναι ήδη σε εξέλιξη», σημείωσε ο Eriksen.
«Είμαι περήφανος που εκμεταλλευτήκαμε τη μοναδική ευκαιρία να έχουμε μια φρέσκια ματιά στους κανόνες μας και έχουμε δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς του κλάδου», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του DNV GL – Maritime, Knut Ørbeck-Nilssen.
«Η αφοσίωση των πελατών μας ήταν εξαιρετική. Μαζί με αυτούς έχουμε ανταποκριθεί στην πρόκληση της κατάταξης στο μέλλον.
Πιστεύω ότι αυτό το νέο σύνολο κανόνων, μας δίνει μια ακόμη καλύτερη βάση για την παροχή της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας που περιμένουν οι πελάτες μας».
Κατά την διαδικασία ανάπτυξης των νέων κανόνων, εξετάστηκαν περισσότερες από 7.000 σελίδες και συνολικά, υπεβλήθησαν πάνω από 2.000 λεπτομερείς παρατηρήσεις από ναυπηγεία, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες, οι ακαδημαϊκούς, κρατών σημαίας και άλλων παραγόντων του ναυτιλιακού κλάδου.
Αυτή η εκτεταμένη διαδικασία κατέληξε σε περισσότερες από 700 τροποποιήσεις – αναπροσαρμογές που θα ακολουθήσουν άμεσα.
theseanation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης