Από τον SSM – Aφορμή το δανειακό χαρτοφυλάκιο του Γ. Λογοθέτη
 
Aπό μικροσκόπιο περνάει πλέον όλα τα μεγάλα ναυτιλιακά δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες σε εφοπλιστές ο SSM στο πλαίσιο των stress tests. O εποπτικός μηχανισμός ζήτησε το σύνολο των δανείων αυτής της κατηγορίας από όλες τις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να τα εξετάσει.
 
H κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρη και επέφερε μια σχετική αναστάτωση και προβληματισμό τόσο στις τράπεζες, όσο και σε εφοπλιστικούς ομίλους οι οποίοι πληροφορήθηκαν την εξέλιξη.
 
Oι τραπεζίτες θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας και πως όλα αυτά γίνονται μέσα στα πλαίσια που ορίζονται από τα stress tests, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ζητήθηκαν για επισταμένη εξέταση μόνο τα ναυτιλιακά δάνεια έχει ποικίλες ερμηνείες.
 
Oι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η αφορμή για τον περαιτέρω έλεγχο αυτών των δανείων, δόθηκε από τα «ευρήματα» στον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο δάνειο ενός εφοπλιστή.
 
Συγκεκριμένα του Γιώργου Λογοθέτη της Libra Group, το οποίο πέρασε σε συστημική τράπεζα, ύστερα από την απορρόφηση της πιστώτριας τράπεζάς του από μία εκ των συστημικών τραπεζών.
 
Από την έντυπη έκδοση dealnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης