Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα των υπέρβαρων εμπορευματοκιβωτίων καθώς διαφαίνεται εκ νέου σύμφωνα με αναλύσεις εμπειρογνωμόνων ο κίνδυνος να υπάρξει χαοτική κατάσταση.
Να σημειώσουμε ότι με το εν λόγω θέμα έχει ασχοληθεί και ο ΙΜΟ τη προηγούμενη χρονιά, ωστόσο εμπειρογνώμονες θέλουν τα πράγματα να ξεφεύγουν προσεχώς σε μια λογική συμπίεσης του κόστους μεταφοράς και δεδομένων των πιέσεων που ασκούνται από το παγκόσμιο εμπόριο.
Μέσα στο 2014 είχαν διεξαχθεί εξαντλητικού χαρακτήρα συνομιλίες μεταξύ εμπειρογνωμόνων για τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν είτε αυτοί αφορούν στην ασφάλεια των πλοίων είτε αφορούν στους μηχανολογικούς εξοπλισμούς των λιμανιών σε παγκόσμια κλίμακα.
Υπενθυμίζεται ότι και οι διαμεταφορείς είχαν θέσει θέματα ασφαλείας αλλά και κυρώσεων από τις νομοθεσίες χωρών που τηρούν τις μεταφορές υπέρβαρων εμπορευματοκιβωτίων στα οδικά και σιδηροδρομικά τους δίκτυα.
Με βάση τα νεότερα στοιχεία δεν αποκλείεται την επόμενη χρονιά το όλο ζήτημα να απασχολήσει ξανά τις αρμόδιες επιτροπές ενδεχομένως και σε επίπεδο ΙΜΟ, καθώς η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα περάσουν με νομική οντότητα στο υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο.
theseanation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης