Έχασε έδαφος η Αθήνα ως ναυτιλιακό κέντρο στο διεθνή ανταγωνισμό, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του International Shipping Centre Development (ISCD) Index που δημοσίευσε χθες το γραφείο τη Σαγκάη του Baltic Exchange.
Ο δείκτης περιλαμβάνει 43 από τα μεγαλύτερα λιμάνια-ναυτιλιακά κέντρα. Η Αθήνα είναι για φέτος εκτός της πρώτης δεκάδας στη συνολική βαθμολογία, ενώ στον αντίστοιχο δείκτη του 2017 ήταν στη δέκατη θέση. Επίσης ειδικά στο δείκτη των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ναυτιλιακές εταιρείες έπεσε μία θέση από την πέμπτη που ήταν το 2017 στην έκτη το 2018, με το Ντουμπάι να περνά από την έκτη στην πέμπτη θέση. Στο συγκεκριμένο δείκτη το Λονδίνο παραμένει στην πρώτη θέση με την Σιγκαπούρη το Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη και το Ντουμπάι να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Στη συνολική βαθμολογία την πρώτη θέση έχει η Σιγκαπούρη όπως και το 2017, ενώ στη δεύτερη βρέθηκε το Χονγκ Κονγκ που ήταν τρίτο το 2017 και στην τρίτη θέση έπεσε από την δεύτερη το Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν οι πίνακες με την κατάταξη των ναυτιλιακών κέντρων:

Σχολιάζοντας τα πορίσματα της έκθεσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Baltic Exchange  Μάρκ Τζάκσον, δήλωσε ότι η εν λόγω έκθεση υπογραμμίζει τον συνεχή ανταγωνισμό των πόλεων για την προσέλκυση επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

naftemporiki

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης