Συμφωνία ύψους 21 εκατ. δολαρίων για να καταστήσει εξυπνότερο και αποδοτικότερο το cargo handling system για πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Hapag Lloyd υπέγραψε η MacGregor. Πρόκειται για πλοία τα οποία είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία της Hyndaty με ορίζοντα παράδοσης το 2016-2017 και τα οποία πρόκειται να δρομολογηθούν σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας σε νοτιοαμερικανικές ρότες.
Στόχος της συμφωνίας είναι η τεχνική εξέλιξη των συστημάτων του cargo handling ούτως ώστε τα πλοία να μπορούν να διακινούν το μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό εμπορευματοκιβωτίων χωρίς κενά, ώστε να αυξάνει η αποδοτικότητα τους ανά ταξίδι.
Η επιστράτευση των νέων τεχνολογιών στο τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχει γίνει εντονότερη το τελευταίο διάστημα, καθώς δρομολογούνται το ένα πίσω από το άλλο μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία ειδικά στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης αναζητούν τη μέγιστη πληρότητα.
Να σημειώσουμε ότι ανάλογες τεχνολογικές πλατφόρμες επιστρατεύουν σταδιακά και τα μεγάλα λιμάνια, καθώς οι τεχνολογίες της πληροφορικής έχουν υποκαταστήσει σχεδόν στο 80% διαδικασίες του παρελθόντος που και χρονοβόρες ήταν και αστοχίες είχαν ως προς την γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση των φορτίων.
theseanation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης