Τις βασικές πτυχές της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, ενόψει των επικείμενων εξελίξεων που αφορούν το Brexit, συζήτησε σήμερα στο Λονδίνο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης με την αρμόδια για ναυτιλιακά θέματα υπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Νουστράτ Γκανί.

   O κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε στη Βρετανίδα υπουργό την κύρια προτεραιότητα της χώρας μας για ομαλή δραστηριοποίηση της ναυτιλίας και διατήρηση ανοικτών διεθνών ναυτιλιακών αγορών των δύο χωρών, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Από την πλευρά της η κ. Γκανί παρουσίασε τις επίκαιρες πολιτικές εξελίξεις σε συνάρτηση με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit) καθώς και το ειδικότερο καθεστώς που θα διέπει το ναυτιλιακό τομέα στη μετά Brexit εποχή.

   Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας, ναυτικής εκπαίδευσης, συνεργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια στη θάλασσα, αλλά και επίκαιρα θέματα στον ΙΜΟ (Διεθνής Ορανισμός Ναυσιπλοΐας), όπως η λειτουργική εφαρμογή της περιβαλλοντικής ατζέντας του Οργανισμού και οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ (Νοέμβριος 2019), όπου οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη θετική αξιολόγηση της αμοιβαίας υποστήριξης των δύο χωρών.

   Ο κ. Πλακιωτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει τη Βρετανίδα ομόλογό του για τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου, που έχουν στο επίκεντρο τους την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας και την ισχυροποίηση του ελληνικού ναυτιλιακού cluster, την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης καθώς και την περαιτέρω ανάδειξη των ελληνικών λιμένων σε θαλάσσιους μεταφορικούς κόμβους, μέσω επενδύσεων που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης