Αναφορικά με τον εντοπισμό και περισυλλογή ναρκωτικών ουσιών στις θαλάσσιες περιοχές Διαποντίων Νήσων της Κέρκυρας και βόρεια της νήσου Οθωνών, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό έτερης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες της 12-04-16, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Οθωνών, για την ανεύρεση σε απόκρημνη περιοχή της παραλίας «Ηλιοβασίλεμα» 19 σάκων, επιμελώς κρυμμένων, οι οποίοι περιείχαν δέματα με ακατέργαστη κάνναβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, οι οποίοι παρέλαβαν τους σάκους.

Ακολούθησε καταμέτρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι 19 σάκοι περιείχαν 253 δέματα, συνολικού μικτού βάρους 446.440 γραμ.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Αστυνομικό Τμήμα Εσπεριών για την ανεύρεση στην παραλία Αλμυρός ενός σάκου ο οποίος περιείχε 22 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 26.250 γρ., ο οποίος και μεταφέρθηκε στο λιμενικό κατάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας, ενώ το συνολικό μικτό βάρος των μέχρι τώρα ανευρεθέντων ναρκωτικών ουσιών, ανέρχεται συνολικά στα πεντακόσια πενήντα ένα κιλά και εκατόν πενήντα πέντε γραμμαρίων (551,155 kgr).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης