της Γιώτας Αργυροπούλου – Δημοσιογράφου IONION FM

Δύο πρόστιμα επιβλήθηκαν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, για έλλειψη μέτρων ασφαλείας, στο λιμάνι του Κατακόλου.

Τα δύο πρόστιμα, συνολικού ύψους 40. 000 ευρώ, επιβλήθηκαν στις 28/02/2016 από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου προς το νομικό πρόσωπο του Δήμου Πύργου – Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς σε έκτακτο ετήσιο έλεγχο διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας του λιμανιού, όπου αποβιβάζονται χιλιάδες τουρίστες ετησίως, με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά: η Λιμενική Αρχή Κατακόλου με την υπ. αριθμ. 01/2016 απόφαση και αριθμό πρωτοκόλλου 2131.2/16 επιβάλλει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Λεωνίδα Βαρουξή, πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, καθώς σε γενόμενο έκτακτο ετήσιο έλεγχο εφαρμογής του εγκεκριμένου Σχεδίου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης (Σ.Α.Λ.Ε.) Κατακόλου, διαπιστώθηκε στις 18/12/2015, η μη συμμόρφωσή του ως φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Λιμενικής Εγκατάστασης Κατακόλου, με τις διατάξεις περί διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού ασφαλείας, η την ανάθεση σε εξωτερική εταιρεία των καθηκόντων ελέγχων ασφαλείας. Η έκθεση βεβαίωσης παράβασης του αρχικελευστή της Λιμενικής Αρχής Κατακόλου διαπιστώνει ότι δεν υφίσταται προσωπικό ασφαλείας!

Επιπλέον η Λιμενική Αρχή Κατακόλου με την υπ. αριθμ. 02/2016 απόφαση και αριθμό πρωτοκόλλου 2131.2/16 επιβάλλει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, καθώς σε έκτακτο ετήσιο έλεγχο στις 18/12/2015 διαπιστώθηκε η μη συμμόρφωση του Λιμενικού Ταμείου Πύργου με τις διατάξεις περί προμήθειας εξοπλισμού ασφαλείας (συστήματα συναγερμού και κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης). Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Λεωνίδα Βαρουξή, δεν απολογήθηκε, αν και κλήθηκε και στις δύο περιπτώσεις.
Κατά των δύο αποφάσεων επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, σε αποκλειστική προθεσμία 60 ημερών από την επόμενη της κοινοποίησης, ωστόσο η άσκηση της προσφυγής δεν αναστέλλει την εκτέλεση των δύο αποφάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιβολή προστίμων προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από καταγγελίες σχετικά με τη διοίκηση του νομικού προσώπου που διαχειρίζεται το λιμάνι Κατακόλου.

Πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου και δικηγόρος Χάρης Αντύπας ζήτησε τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Λιμενικό Ταμείο Πύργου, χωρίς ανταπόκριση. Τα πεπραγμένα του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πύργου απασχόλησαν και το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, όπου δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Αντωνακόπουλος, έκαναν λόγο για αποφάσεις που δεν έχουν υπογραφεί από μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, εκκρεμούν από το 2015, δεν έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια και τίθεται θέμα ακυρότητας. Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Κατακόλου είναι το 3ο σε κίνηση λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Λιμένων Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης