Ευρεία σύσκεψη, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία ενημέρωσης στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν και να μπορέσουν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ.Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, εκπρόσωποι της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Πειραιά και μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Δρίτσας είπε ότι εκπρόσωποι των μεταναστών εξέφρασαν τη θέληση οι άνθρωποι που βρίσκονται και διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά να πάνε σε ποιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας, ενώ εκτίμησε ότι η αποσυμφόρηση του λιμανιού θα έχει ολοκληρωθεί έως το Πάσχα στο μεγαλύτερο βαθμό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το λιμάνι να γίνει μόνιμη δομή φιλοξενίας.

Στόχος μας είπε είναι να κλείσει πρώτα ο επιβατικός σταθμός στην πύλη Ε-3 και σιγά σιγά όλοι οι υπόλοιποι επιβατικοί σταθμοί στους οποίους φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο υπουργός κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τη διανομή φυλλαδίου σε τρεις γλώσσες που έγινε σήμερα από αλληλέγγυους σε μετανάστες και πρόσφυγες στην πύλη Ε-3 είπε ότι δεν έχει δει ακόμα το συγκεκριμένο έγγραφο, ωστόσο εκτίμησε ότι πιθανόν είναι μία πολιτική κίνηση από κάποιους που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα. Ανέφερε πάντως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά προτρέπουν τους μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης