Ακυβερνησία ιστιοφόρου ανοιχτά της Αίγινας - Διάσωση των επιβαινόντων από το Λιμενικό

Ακυβερνησία ιστιοφόρου ανοιχτά της Αίγινας - Διάσωση των επιβαινόντων από το Λιμενικό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, 15:24
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ ''ANYUTA'' σημαίας Η.Π.Α., στη θαλάσσια περιοχή Λαγούσες, βορειοδυτικά ν. Αίγινας.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης 060 του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε και έσπευσε το C/V “IRENES LOGOS” σημαίας Παναμά, ελληνικής πλοιοκτησίας συμφερόντων Ομίλου Π. Τσάκου, το οποίο και εντόπισε τον εν λόγω Ιστιοφόρο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε ότι το Ι/Φ είχε υποστεί μηχανική βλάβη καθώς και πλήρη αποκοπή του ιστίου του.

Στην περιοχή επίσης έσπευσε και το Φ/Γ “YORK” καθώς και το Ρ/Κ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ” Ν.Α. 196 το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ιστιοφόρο, συνοδεία του Π.Α.Θ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Αίγινας όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ANYUTA'' μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, 15:24


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα