Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιερόπλοιων, αλλά και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων, έχουν δημιουργηθεί στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, από τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων για περισσότερες από 15 ημέρες, που ζητούν την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, εάν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίστας, σε επιστολή του αλλά και σε συνάντηση που είχε μαζί με τους εργαζόμενους, περιέγραψε τα αναγκαία βήματα με τα οποία εξασφαλίζονται οι σχέσεις εργασίας, ενώ μιλώντας, χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «η κυβερνητική στάση για το θέμα πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μία καλή βάση».

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενέκρινε σήμερα τη νέα σύμβαση παραχώρησης που θα οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αναλάβει σε λίγο καιρό- αφού καταβληθεί και το ανάλογο τίμημα- τη διαχείριση του λιμανιού η Cosco.

Παράλληλα, εγκρίθηκε νέο μικρότερο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, χωρίς τη συμμέτοχη, πλέον, των δύο εκπρόσωπων των εργαζομένων, ενώ διορίστηκε νέο μέλος του ΔΣ ο μέχρι πρότινος διευθυντής του ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος και τη θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου ανέλαβε ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Λιάγκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ΓΣ των μετόχων, αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των εργαζομένων ζήτησε να τους δοθεί ο λόγος, πράγμα το οποίο έγινε.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, τόνισε: «Ένα τέτοιο ξεπούλημα μόνο σε μία τέτοια αίθουσα σιδηρόφραχτη θα μπορούσε να γίνει μακριά από τον λαό και τους εργαζόμενους. Θεωρούμε, για τους λόγους που είχαμε εκθέσει και στο εξώδικο, ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης είναι παράνομη, καθώς δεν έχει εγκριθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και ψευδώς αναγράφεται μέσα στο κείμενο, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει γι’ αυτήν έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο κ. Γεωργακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν έχει επιλυθεί το θέμα των εργαζομένων, οι οποίοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. «Δεν θα αναστείλουμε καμία απεργιακή κινητοποίηση. Θα μείνουμε μέσα στο λιμάνι, αν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας με ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας, όπως δυστυχώς στα λόγια παραδέχεται η κυβέρνηση αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης