Με χαμόγελα επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Φορτ Λοντερντέιλ των ΗΠΑ, λίγο έξω από το Μαϊάμι, όπου πραγματοποιήθηκε η σημαντικότερη διεθνής έκθεση κρουαζιέρας, Seatrade, αφού η αρχικά προβλεπόμενη πτωτική τάση για εφέτος μάλλον ανατρέπεται.

Με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά να ηγείται της αποστολής του ΕΟΤ, η Ελλάδα παρουσίασε σε διεθνείς ομίλους κρουαζιέρας και tour operators το ελληνικό masterplan για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Σημείο – κλειδί η προώθηση του Πειραιά ως home port για τα κρουαζιερόπλοια, με παράλληλο άνοιγμα στην αγορά της Ασίας και δη της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Υπουργείο Τουρισμού θεωρούν ότι τόσο οι νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Αθήνας με Σεούλ, Πεκίνο και Σιγκαπούρη όσο και οι προσωπικές επαφές της υπουργού απευθείας με κολοσσούς στον χώρο των αερομεταφορών, όπως η Emirates, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε βασικό κέντρο της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, κάτι που θα εξασφαλίσει τη μακροβιότητα του κλάδου στην Ελλάδα.

Η κα Κουντουρά παρουσίασε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς (Ιόνιο, Κρήτη, Κυκλάδες, Ρόδο) και αναπτυσσόμενους (Πελοπόννησος, Βόλος, Ρέθυμνο, Καβάλα), τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή επιλογή έξω από τα ταραγμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη Seatrade Global, οι αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πτώση έως και 30% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων το 2017 αναθεωρούνται από τους φορείς της κρουαζιέρας προς το θετικότερο. Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα των προκρατήσεων, τον γενικό προγραμματισμό του 2017 και υπολογίζοντας τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) που προγραμματίζει το Υπουργείο Τουρισμού, φαίνεται ότι η εφετινή χρονιά θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα ρεκόρ από πλευράς επιβατών και εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης