Το έργο του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στον Αγ. Νικόλαο στο λιμάνι του Πειραιά, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 03/10, ολοκληρώθηκε πριν ακόμα αναλάβει η κινεζική cosco τη διοίκηση του ΟΛΠ και τα χρήματα για την εκτέλεσή του προήλθαν από το ΕΣΠΑ, αλλά και από έσοδα του Οργανισμού, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της εταιρείας.

Πρόσθεσαν, ότι το συγκεκριμένο έργο προκηρύχθηκε με διεθνή διαγωνισμό το 2010 με 2011 επί διοίκησης του πρώην προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη, αλλά λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Οργανισμός με τον πρώτο εργολάβο(δικαστική διένεξη των δύο πλευρών λόγω μη ολοκλήρωσης του έργου κατά 100%) αυτό ολοκληρώθηκε το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο αντιμετώπισε προβλήματα το 2012 καθώς η πρώτη τεχνική εταιρεία που το είχε αναλάβει το 2011, εκτέλεσε τις εργασίες κατά 65% αλλά στη συνέχεια κωλυσιεργούσε να το ολοκληρώσει, λόγω πιθανότατα της μεγάλης έκπτωσης που είχε δώσει.

Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία που επικαλέστηκε διάφορες αιτίες στην εκτέλεση του έργου στράφηκε εναντίον της διοίκησης του ΟΛΠ 11 φορές αλλά σε όλες δικαιώθηκε δικαστικά η διοίκηση του Οργανισμού.

Έτσι η τότε διοίκηση του ΟΛΠ κατάφερε να κηρύξει τον συγκεκριμένο εργολάβο έκπτωτο και να επαναπροκυρήξει νέο διεθνή διαγωνισμό στο τέλος του 2014 με αρχές του 2015. Ο νέος εργολάβος που ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεσή του στις αρχές του 2015 κατάφερε να ολοκληρώσει και το υπόλοιπο 35% του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευή του νέου κρηπιδώματος στην περιοχή του Αγ.Νικολάου μήκους 280 μέτρων και ωφέλιμου βάθους 11.50μ θα μπορεί να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια ενώ έχουν δημιουργηθεί πρόσθετοι χερσαίοι χώροι 8,4 στρεμμάτων.

Τα εγκαίνια του νέου προβλήτα θα γίνουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου παρουσία του προέδρου του ομίλου της cosco Captain Xu Lirong αλλά και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Σημειώνεται ότι για το άλλο μεγάλο έργο της επέκτασης του λιμανιού κρουαζιέρας στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά ύψους 135 εκατ. ευρώ το 90% της χρηματοδότησής του έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μάλιστα όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντες της λιμενικής αγοράς η χρηματοδότησή του θα γίνει κανονικά σε όλες τις φάσεις και ας έχει αναλάβει τη διοίκηση του λιμανιού η κινεζική cosco.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης