Αύξηση, σε σχέση με το 2015, παρουσιάζει η επιβατική κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, κατά την έξοδο του τριημέρου της Αποκριάς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια με 11.361 επιβάτες από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, με προορισμούς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Την ίδια ημέρα πέρυσι είχαν γίνει 20 δρομολόγια, με 10.420 επιβάτες. Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η κίνηση για τον Αργοσαρωνικό. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 31 δρομολόγια και αναχώρησαν για διάφορους προορισμούς 4.476 επιβάτες, έναντι 25 δρομολογίων με 2.154 επιβάτες πέρυσι την ίδια ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 δρομολόγια που μετέφεραν 3.252 επιβάτες, ενώ πέρυσι την αντίστοιχη ημέρα είχαν πραγματοποιηθεί 7 δρομολόγια με 2.436 επιβάτες. Τέλος, από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν πέντε δρομολόγια με 1.016 επιβάτες, έναντι 4 με 492 επιβάτες πέρυσι.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει έκτακτα μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και στα τρία λιμάνια, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς κατά την έξοδο και την επιστροφή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης