Στόχος είναι να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης στον χαιρετισμό του κατά το 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής «Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ναυτιλία – Ανταγωνιστικότητα και προοπτικές σε καιρούς αβεβαιότητας»

Όπως είπε, «η ελληνική ναυτιλία καλά κρατεί, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη διεθνή ναυτιλιακή σκηνή. Η σημασία της για την ελληνική οικονομία παραμένει ιδιαιτέρως σημαντική, συνεισφέροντας σταθερά στο ελληνικό ΑΕΠ, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και θέλω να τονίσω ότι έχει τη δυναμική να προσφέρει και πολλές περισσότερες και το κυριότερο προσδίδοντας στρατηγική υπεροχή και αίγλη στην πατρίδα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε «η ελληνική ναυτιλιακή οικογένειας έχοντας στη φαρέτρα της το ένδοξο παρελθόν της και το ισχυρό παρόν, θα αγωνιστεί με σθένος να διατηρήσει αλώβητο το υψηλό προνόμιο να κατέχει την πρώτη ναυτιλία διεθνώς και θέλω να τονίσω ότι νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος και λόγω του θεσμικού μου ρόλου ως Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, εκφράζω και τα αισθήματα των συναδέλφων από το γεγονός ότι έχει γίνει επιτέλους ευρέως αντιληπτό ότι η ναυτιλία των Ελλήνων αποτελεί εθνικό κεφάλαιο με υπερκομματικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η ναυτιλιακή κοινότητα και η πολιτεία να μοιράζονται τον κοινό στόχο: να διατηρηθούν, αλλά κυρίως να ενισχυθούν περαιτέρω οι δεσμοί της ναυτιλίας με τον τόπο μας. Καθοριστικός συντελεστής για να επιτευχθεί ο αμοιβαίος στόχος είναι να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας. Αυτό σημαίνει σταθερότητα στο θεσμικό μας ναυτιλιακό πλαίσιο, θεραπεία των διοικητικών και γραφειοκρατικών κωλυμάτων, που δυσχεραίνουν την καθημερινή ομαλότητα στη λειτουργία της ναυτιλιακής επιχείρησης και τέλος αναζωπύρωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης