Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με τη συνδρομή ειδικών συνεργείων, οι εργασίες για την πλήρη αποκόλληση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε την Τετάρτη 30/08 σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την Παρασκευή 01/09, με τη συνδρομή ρυμουλκών έγινε μία πρώτη επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου. Το «Blue Star Patmos» αποκολλήθηκε κατά περίπου 50 μέτρα, ωστόσο εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα και για τον λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη εικόνα, δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου. Πάντως, όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως με τη συνδρομή ρυμουλκών θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή. Οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης