Σοβαρές παρατυπίες φαίνεται ότι συμβαίνουν στο λιμάνι της Κυλλήνης, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα, φορτηγά γεμάτα φορτίο μπαίνουν αζύγιστα στα καράβια και θέτουν έτσι σε κίνδυνο όσους ταξιδεύουν προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Ο λόγος είναι η μη λειτουργία της γεφυροπλάστιγγας που βρίσκεται εκεί, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και του διοικητή του τοπικού λιμενικού τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Διονύσιος Φιτσάλος, ο οποίος διατηρούσε μέχρι πρότινος τη γεφυροπλάστιγγα στο λιμάνι της Κυλλήνης, σταμάτησε τις εργασίες, καθώς έληξε το συμβόλαιό του το 2015. Μάλιστα, του ζήτησαν να τους παραδώσει τη γεφυροπλάστιγγα παρά τη μη ύπαρξη σχετικής δικαστικής απόφασης. Αντιθέτως, ο κ. Φιτσάλος φέρεται να έχει κερδίσει δύο (προσωρινά) δικαστήρια επί του θέματος, ενώ επίσης έχει καταφέρει την έκδοση απόφασης του Υπουργείου Ναυτιλίας που αναφέρει ότι η πλάστιγγα δεν είναι παράνομη και μπορεί να συνεχίσει νόμιμα τη λειτουργία της.

Παρ’ όλα αυτά, οι τοπικές Αρχές δεν δέχονται τις εν λόγω εξελίξεις και επιμένουν στην απόφαση κλεισίματος της πλάστιγγας. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο καταγγέλλων μάς ενημέρωσε ότι μέχρι πρότινος τα φορτηγά ζυγίζονταν σε πρατήριο καυσίμων στενού συγγενή του προέδρου του Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης, τακτική που σταμάτησε έπειτα από ενέργειες του κου Φιτσάλου.

Τα ερωτήματα που εγείρονται τόσο για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού όσο και για την τήρηση της νομιμότητας είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης