Στο πλαίσιο υλοποίησης του ισχυρού επενδυτικού πλάνου, η Hellenic Seaways συνεχίζει να επενδύει στην ανανέωση του στόλου της επισφραγίζοντας την αναπτυξιακή πορεία που διανύει.

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, ο οποίος προχώρησε και στην ουσιαστική και συμβλική ενέργεια έπαρσης της ελληνικής σημαίας, αλλά και πλήθους θεσμικών εκπροσώπων, η Hellenic Seaways εγκαινίασε το ΕΓ/ΟΓ Νήσος Σάμος, στο λιμάνι του Πειραιά, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της για νέες επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Νήσος Σάμος αποτελεί το τρίτο στη σειρά πλοίο, που παραλαμβάνεται πλήρως ανασκευασμένο και εγκαινιάζεται τη φετινή περίοδο, έπειτα από τα ταχύπλοα Hellenic Highspeed και Highspeed 7, με το κόστος της επένδυσης να αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.

Έτσι με την ολοκλήρωση της δρομολόγησης και του Νήσος Σάμος, η Hellenic Seaways αναδεικνύεται σε κεντρικό στυλοβάτη της ελληνικής ακτοπλοίας και σε ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες της εγχώριας οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα το νέο πλοίο, έχει ανακατασκευασθεί πλήρως σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και ξενοδοχειακών υποδομών και εξοπλισμού (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης), καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυτελή και αξιόπιστα ελληνικά πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το ΕΓ/ΟΓ Νήσος Σάμος θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς – Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη, με τα δρομολόγια να εκκινούν στις 29 Ιουλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άριστη λειτουργία, την άνεση και φυσικά στην ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, με διαδικασίες και εξοπλισμό που εφαρμόζονται σε όλα τα πλοία της εταιρείας.

Επιπλέον, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες τεχνικούς, η Hellenic Seaways, για ακόμη μια φορά ενισχύει την απασχόληση στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, καθώς στις εργασίες μετασκευής απασχολήθηκε μεγάλο πλήθος επιστημόνων, τεχνικών, εργατοτεχνιτών και εξειδικευμένων συνεργείων κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Α. Αγαπητός, δήλωσε σχετικά:  «Με σκληρή δουλειά, όραμα και πίστη στις δυνατότητές μας, η διοίκηση της Hellenic Seaways κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να θέσει την εταιρεία σε αναπτυξιακή και απολύτως οικονομικά υγιή τροχιά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το νέο, πολυτελές, άνετο, γρήγορο και φυσικά ασφαλές πλοίο που δρομολογούμε, καθώς προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στον ταξιδιώτη, ενώ παράλληλα ενισχύουμε έμπρακτα τους κατοίκους των νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Άλλωστε η ενίσχυση της νησιωτικότητας είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας. Η Hellenic Seaways προχωρά δυναμικά και αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο ως η σημαντικότερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας όχι μόνο για το ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το ελληνικό επιχειρείν συνολικά».

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ΕΓ/ΟΓ Νήσος Σάμος:

– Τύπος πλοίου: ΕΓ/ΟΓ
– Έτος ναυπήγησης: 1988
– Χώρα ναυπήγησης: Ιαπωνία
– Μήκος: 192,91 m
– Πλάτος: 29,40 m
– Ταχύτητα: 21 kn
– Μηχανές: 2 PIELSTICK /26.400 BHP
– Επιβάτες: 2.210
– Οχήματα: 750
– Πλήρωμα: 94

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης