Ζήσης Ψάλλας

Για κάποιον με διαβήτη, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην καρδιά, τα νεφρά, τα μάτια, τα πόδια και τα νεύρα. Ο έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου είναι σημαντικός για την αποφυγή του κινδύνου σοβαρών προβλημάτων υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η διατροφή και η λήψη φαρμάκων για το διαβήτη δεν είναι πάντα αποτελεσματικά στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου, όπως διαπίστωσε μια έρευνα. Αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη να ξανασκεφτούμε τη φροντίδα και τη διαχείριση του διαβήτη.

Το πόσο καλά κάποιος ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του μπορεί να επηρεαστεί από διαφορετικούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, τα επίπεδα δραστηριότητας, η διατροφή και το βάρος. Αυτό καθιστά σημαντικό να στοχεύσετε νέους, τροποποιήσιμους παράγοντες τρόπου ζωής – όπως το χρόνο που ξοδεύετε καθιμένοι.

Μια μελέτη εξέτασε 37 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 για δύο εβδομάδες και διαπίστωσε ότι η παρατεταμένη καθιστική ζωή συσχετίστηκε με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Διαπιστώθηκε επίσης πως όταν οι άνθρωποι σηκώνονταν ή περπατούσαν είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου. Άλλες μελέτες έδωσαν παρόμοια αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα, το περπάτημα κάθε 15 λεπτά για μόλις τρία λεπτά κάθε φορά με τον συνηθισμένο ρυθμό ενός ατόμου θα μπορούσε να είναι αρκετό για να βοηθήσει στο έλεγχο του σακχάρου – και θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα τυπικά φάρμακα για το διαβήτη

Καθώς πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να περνούν μεγάλο μέρος των ημερών τους καθισμένοι ενώ εργάζονται από το σπίτι, είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να στέκονται και να περπατούν συχνά. Φυσικά, αυτό είναι μερικές φορές πιο εύκολο να λέγεται παρά να γίνεται. Αλλά ακόμη και μικρές αλλαγές καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι ευεργετικές για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Για παράδειγμα, το να πηγαίνετε στην κουζίνα για να πάρετε νερό ή να φτιάξετε ένα τσάι μπορεί να είναι μια ευκαιρία να περπατήσετε για λίγα λεπτά. Ακόμη και η στάση ή το περπάτημα κατά τη λήψη τηλεφωνικών κλήσεων ή κατά τη διάρκεια συσκέψεων μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Η προσθήκη επιπλέον κίνησης θα βελτιώσει και άλλες πτυχές της υγείας σας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς και των οστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης