Βλέπεις πως οι γονείς σου αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους και αναρωτιέσαι εάν σε «κυνηγάει» η κληρονομικότητα; Θεωρείς πως η γενετική σου ταυτότητα, δηλαδή το DNA, θα σου φερθεί ύπουλα κάποια στιγμή στο μέλλον και πως θα βρεθείς στην ίδια κατάσταση;

Σίγουρα η κληρονομικότητα, ειδικά σε καρδιαγγειακές παθήσεις, παίζει πρωτεύον ρόλο και χρειάζεται προσοχή. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, πρώτον γιατί το άγχος και το stress θεωρείται παράγοντας που επηρεάζει το καρδιαγγειακό σύστημα και δεύτερον γιατί παρακάτω σου αναφέρουμε 4 tips, τα οποία πιστεύουμε ότι θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητα σου και πως θα σου γίνουν τρόπος ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τακτικό Check – up

Είναι αρκετά σημαντικό να συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό, ο οποίος θα μας κατευθύνει στο σωστό check-up. Εάν είστε στη δεκαετία 20 -30 ετών καλό θα είναι να γίνεται ένας περιοδικός έλεγχος ανά 3 χρόνια μετρώντας τους παρακάτω δείκτες της καρδιάς: χοληστερίνη (LDL, HDL), τριγλυκερίδια, σάκχαρο, ομοκυστεΐνη, πρωτεΐνη CRP, λιποπρωτεΐνη LPA και τη σχέση των δύο βασικών λιποπρωτεϊνών APO A προς APO B. Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό να μετράμε την πίεση μας, καθώς άνθρωποι με υπέρταση έχουν παραπάνω πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Ειδικότερα η LDL-χοληστερόλη είναι ένας από τους κυρίαρχους δείκτες, ο οποίος όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στο αίμα μας, αποτελεί έναν παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Ενώ η HDL-χοληστερόλη θεωρείται ως ο «καλός μάστορας», ο οποίος προσπαθεί να μειώσει την ποσότητα της LDL-χοληστερόλης που επικάθεται στα αιμοφόρα αγγεία. Επομένως, θα πρέπει τα επίπεδα της LDL-χοληστερόλης να είναι χαμηλά και τα αντίστοιχα της HDL-χοληστερόλης υψηλά.

Υγιεινές Συνήθειες – Αντιοξείδωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που χρειάζεται η καρδιά για να λειτουργεί σωστά είναι αντιοξείδωση. Τι σημαίνει όμως αυτό; Βλαβερές συνήθειες όπως κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή και καθιστική ζωή, προκαλούν την παραγωγή ελεύθερων ριζών, ουσιών που δρουν ανεξέλεγκτα και καταστρέφουν ζωτικές ουσίες του οργανισμού, όπως πρωτεΐνες, ακόμα και τη δομή των κυττάρων. Επομένως χρειάζεται να εμπλουτίσουμε τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτικά συστατικά για να μειώσουμε τις ελεύθερες ρίζες. Πώς θα γίνει αυτό; Υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αρχικά το κάπνισμα ή το άτμισμα είναι τα κύρια «εργοστάσια» παραγωγής ελευθέρων ριζών. Επομένως, θα πρέπει να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων στο μέλλον. Επιπλέον η ήπια σωματική άσκηση, όπως 30 λεπτά περπάτημα καθημερινά, θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις ελεύθερες ρίζες και να νοιώσεις περισσότερη ευεξία. Επιπλέον ένα από τα πολλά καλά της σωματικής άσκησης είναι ότι αυξάνονται και τα επίπεδα της HDL-χοληστερόλης. Η υγιεινή διατροφή, ειδικά εάν είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, είναι αυτή που θα σου παρέχει όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία βρίσκονται κυρίως στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών.

Λέω όχι στα παραπανίσια κιλά

Φυσικά η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους είναι απαραίτητη ειδικότερα για εσένα που σε κυνηγάει η κληρονομικότητα. Τα παραπανίσια κιλά «εμποδίζουν» βασικές λειτουργίες του οργανισμού όπως η «εκκαθάριση» του οργανισμού από την LDL-χοληστερόλη.

Πρόληψη: Προσέχω για να έχω!

Στην περίπτωση της κληρονομικότητας ιδιαίτερο ρόλο παίζει η πρόληψη για να καταφέρεις να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις. Ένας σύμμαχος στην προσπάθειά σου να προλάβεις είναι το ALTION Omega, το κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα λόγω της ολοκληρωμένης σύνθεσής του. Περιέχει 8 θρεπτικά συστατικά, όλα στοχευμένα για τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Ένα από τα βασικά συστατικά είναι το εκχύλισμα μαγιάς κόκκινου ρυζιού, που αποδίδει τη Μονακολίνη Κ, ουσία που αποδεδειγμένα διατηρεί τα επίπεδα της χοληστερόλης στο φυσιολογικό. Επιπλέον το ΑLTION Omega συνδυάζει και τα ωμεγα-3 λιπαρά οξέα, γνωστά για τη δράση τους στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Με μία κάψουλα την ημέρα, θα μπορείς να λαμβάνεις και ρεσβερατρόλη, από το κόκκινο κρασί και συνένζυμο Q10, τα κατεξοχήν αντιοξειδωτικά συστατικά που «αγαπούν» την καρδιά.

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη στον γιατρό είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς συμβουλεύει τον ασθενή σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. : 84196/03-10-2017

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

*** VI-90326-ALTION-9/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης